Ono špansko... Posed 80 posto, 60 minuta bez šuta u okvir i onda tri laka komada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 22:46

Mlada selekcija Crvene Furije lako slavila protiv Rumunije – 3:0

Na prethodnom Prvenstvu Evrope mladih selekcija Španija je morala da se zadovolji polufinalnom, što je za takvu silu i proizvođača kvalitetne robe okarakterisano kao neuspeh. Crvena Furija je bila najbolja na Starom kontinetu pre četiri leta, a večeras je krenula po novu krunu. I to u svom stilu. Više igrački nego rezultatski mlada reprezentacija Španije je demonstirala moć protiv Rumunije (3:0).

Ima sasvim pristojan kadar selektor mladih Španaca Santi Denija. Međutim, morali su Španci da demonstiraju sve ono što ih decenijama karakteriše, pre nego što su u nekoliko minuta drugog poluvremena slistili protivnika.

Izabrane vesti

U jednom trenutku Španija je imala posed lopte od preko 80 posto, ali zanimljivo nijedan šut u okvir gola. Branili su se Rumuni sa deset igrača u niskom bloku, nisu se ni trudili da pređu na protivničku polovinu. Međutim, znalo se da će u jednom trenutku morati da popuste. Igrao se 55. minut kada su Španci visokim presingom oduzeli loptu Rumunima u opasnoj zoni i potom sve odradili školski.

Dobru povratnu loptu ostavio je Gomez, a vezista Viljareala Alehandro Baena imao samo lakši deo posla – da pogodi mrežu sa desetak metara. Bio je to početak kraja neravnopravne bitke. Španija je i drugi put smestila u mrežu. Igrao se 62. minut kada je nekada velika nada Barselone Huan Miranda ispratio akciju svog tima , snašao se na drugoj stativi i lako postigao još jedan gol.

Španija posla toga nije mnogo zapinjala protiv slabijeg domaćina. Držala je loptu i čekala da prođe vreme, mada je stigla i do trećeg gola.

GRUPA B

Ukrajina - Hrvatska 2:0 (1:0)

/Kaščuk 19, Sikan 48/

Rumunija - Španija 0:3 (0:0)

/Baena 55, Miranda 62, Gomez 90+5/




tagovi

ep mladiHuan Miranda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara