Reprezentacija Amerike (Reuters)
Reprezentacija Amerike (Reuters)

Opasni su Ameri! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.06.22. | 03:25

Upoznao ih i Vaha Halilhodžić

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država bi mogla da bude jedno od prijatnijih iznenađenja na predstojećem Mundijalu u Kataru.

Iako nisu nešto posebno blistali u minulim kvalifikacijama, Ameri imaju jako talentovanu generaciju od koje se tek očekuje da zablista. Kakvim potencijalom raspolažu, večeras se uverio i iskusni Vahid Halilhodžić čiji Maroko su pregazili u prijateljskom meču sa 3:0. I to bez nekoliko bitnih igrača...

Izabrane vesti

Iako u američkom timu nije bilo igrača poput Zeka Stefena (Mančester Siti), Rikarda Pepija (Augzburg), Konrada de la Fuentea (Marselj), Seržinja Desta (Barselona), Krisa Ričardsa (Bajern) ili Đovanija Rejne (Borusija Dortmund), opet je selekcija Grega Berhaltera očitala lekciju jednoj od najjačih afričkih reprezentacija i učesniku Mundijala.

U veznom redu je blistao Brendan Aronson koji je nedaano iz Salcburga prešao u Lids za skoro 33.000.000 evra. Postigao je gol za vođstvo u 26. minutu posle sjajne akcije Kristijana Pulišića i dominirao sredinom terena sve dok ga sredinom drugog poluvremena nije zamenio Juventusov Veston Mekeni.

Najlepši momenat meča je bio sjajan gol Lilovog napadača Timotija Vee posle pola sata igre kojim je duplirao prednost, a tačku na poraz Marokanaca je stavio Antalijin napadač Hadži Rajt u drugom poluvremenu.  

Amerikance u Kanzasu za četiri dana očekuje još ozbiljniji ispit protiv Urugvaja dok marokanskom selektoru Vahi Halilhodžiću slede dani brige jer se nalazi na rubu otkaza zbog sukoba sa prvim zvezdama Mazrauijem i Zijehom.

 


tagovi

reprezentacija SADBrenden Aronson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara