Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Opet frka zbog Embapea: Jedni kažu da je bitka izgubljena, drugi da PSŽ ne sme da pokaže slabost

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.02.24. | 09:50

Za sve to vreme Francuz se drži zaveta ćutanja i ima dogovor sa Naserom al Kelaifijem koji ne želi da prekrši

Navikli smo već na to. Malo-malo, digne se frka zbog Kilijana Embapea. Pre svega u Francuskoj i Španiji, onda se taj talas proširi na kompletnu Evropu.

Ponovo su razlozi napisi u najuticajnijim francuskim listovima, koji i dalje ne mogu da se usaglase oko toga da li najtraženiji fudbaler današnjice odlazi iz Pari Sen Žermena ili ne.

Izabrane vesti

Najglasniji zagovornik priče da je Embape već rešio da ode je Parisijen, list blizak klubu. U tekstu koji je izašao još u subotu stoji naslov sledeće sadržine:

"Najveća zvezda francuskog fudbala potpisaće za najveći klub na svetu, Real Madrid, naredne sezone".

Sličan optimizam vlada i u Španiji, s tim što se Embape i dalje pridržava zaveta ćutanja i niko još ne zna da li je i šta odlučio po pitanju daljih koraka u karijeri. Jasno je da je Pari Sen Žermenu neizmerno bitno da Embape ostane i produži ugovor, mada Parisijen uverava da je on već odlučio i da "od leta želi da ide tamo gde je oduvek želeo da bude. Bitka je izgubljena".

Verovatno najuticajniji list L'Ekip nije se toliko osvrtao na to da li je Embape nešto odlučio, koliko se bavio činjenicama. U autorskom tekstu navodi se da "PSŽ nema široku finansijsku marginu", odnosno da bi Embapeov odlazak predstavljao strašan udarac za klub i da bi takav rasplet mogao više da košta klub nego sam produžetak ugovora. Jedan od vodećih ljudi sportskog sektora Luis Kampos je već nekoliko puta izlazio u javnost sa informacijom da PSŽ mora da vodi računa o finansijskom fer-pleju, zbog čega bi eventualni odlazak Embapea predstavljao još veću opasnost. Ne samo finansijsku, već i za dalje ambicije kluba, a jedino što PSŽ ne želi je da pred svojim navijačima i javnosti pokaže da je ostao bez ambicija. To bi mogao da bude jedan od zaključaka ako Embape ode.

Kao jedan od najpouzdanijih medija, Radio Monte Karlo se takođe bavio temom budućnosti Kilijana Embapea. Kolumnista Danijel Riolo, koji je nedavno govorio o tome da "PSŽ Embapeu nudi egipatske piramide, drevni Rim i staru Grčku" u poređenju sa onim što je Real spremio, sada je okrenuo ploču i više naginje ka ideji da će Francuz ipak u Madrid.

"Logika cele priče ukazuje na to da Embape neće produžiti ugovor sa PSŽ-om. To je rekao već nekoliko puta, da neće da produži ugovor. Po meni, jedina stvar je da ide u Real Madrid. Ili, možda neće? Sada sve zavisi od Reala. Ako mu budu zatvorili vrata i rekli 'kasno je, nudili smo ti da dođeš pre dve godine i nisi prihvatio, sada te ne želimo više', šta onda", pita se Riolo.

Nekadašnji francuski reprezentativac i prvotimac PSŽ, sada prvo lice podkasta "Roten pali" Žerom Roten, uverava da Embape ništa nije rešio i da su sve opcije i dalje otvorene.

"Kilijan ništa nije odlučio. Ako vam kažem da nije - verujte mi na reč. To je informacija JR25 (ime koje je Roten dao sebi prim. aut) i JR25 nikada ne greši".

Na kraju svega, Kilijan Embape ima džentlmenski sporazum sa Naserom al Kelaifijem, koji je sklopio još prošlog avgusta, a to je da će predsednik PSŽ-a biti prvi čovek koji će saznati njegovu odluku. Španski As navodi da katarski emisar nema nikakva saznanja o Embapeovoj odluci.

Dakle, francusko-španska sapunica se nastavlja. I svi jedva čekamo da se završi...


tagovi

Kilijan EmbapeReal MadridPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara