Opet stara priča... Mesi frustriran, Argentina posrće, dobili su očekivane batine (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.11.20. | 03:35

Ovoga puta se Gaučosi nisu izvukli

Uspela je Argentina u prva dva kola kvalifikacija za Mundijal da izvuče tesne pobede nad Ekvadorom kući (1:0) i Bolivijom u gostima (2:1) ali se večeras nije provukla protiv Paragvaja.

Opet je to ličilo na onu Argentinu koju najčešće gledamo poslednjih godina. Nemoćnu, paničnu i frustiranu. Paragvajci su odigrali svoju igru, pretukli Gaučose i odneli veliki bod sa Bombonjere - 1:1. I dalje su bez poraza posle remija sa Peruom i pobede u Venecueli...

Izabrane vesti

Argentinski selektor Lionel Skaloni je opet eksperimentisao i prešao sa formacije koja mu je donela dve pobede (4-3-2) na sistem 3-4-3 kojim je želeo da pojača bokove. Napadački triling Mesi – OkamposLautaro Martinez se nije menjao, ali jeste vezni red iza njih. Niko Gonzales iz Štutgarta je povučen na ofanzivnog levog beka, a Rodrigo de Pol na desnog. To nisu njihove prirodne pozicije i bili su opterećeni defanzivom više nego što su navikli. Ciničnim Paragvajcima je to odgovaralo.

Poznato je da je Paragvaj po fudbalskom mentalitetu najdefanzivnija nacija u Južnoj Americi i da godinama, pa i decenijama, igra da ne primi gol, da pretuče rivala i da iskoristi retke šanse koje mu se ukažu. Tako je bilo i večeras na Bombonjeri. Dobili su Paragvajci četiri žuta kartona, a mogli su bar još toliko.

Nekadašnji argentinski reprezentativac, a danas paragvajski selektor Eduardo Berizo je sjajno pročitao bivšeg saigrača Skalonija i Argentinu. Prepustio im je loptu i zatvorio sve prilaze golu organizovanom i oštrom defanzivom, dok je Migel Almiron napred stavljao na muke argentinsku odbranu i pokazao zašto je Njukasl dao silne pare za njega. Posle njegovog prodora u 19. minutu je Paragvaj poveo. Almirona je srušio Martinez Kvarta, a Romero je bio siguran sa bele tačke.

Argentina je postajala sve nervoznija i nemoćnija. Imala je loptu i nije znala šta da radi sa njom. Povreda Leverkuzenovog veziste Palasiosa posle pola sata igre je uvela Lo Selsa na teren i tada je Argentina počela da igra neki fudbal. Do tada je paragvajski golman bio besposlen i tek u 37. minutu je imao prvu intervenciju. Inače, Palasios je napustio teren u bolovima posle divljačkog starta Romera, a poslednje informacije kažu da mu je napukao pršljen i da ga čeka višemesečna pauza!

Lo Selso je probudio Gaučose i doprineo izjednačenju. Izveo je korner posle kojeg je do tada savršena paragvajska odbrana zaboravila Nika Gonazelsa koji je naleteo i glavom zakucao loptu u mrežu za 1:1 u 41. minutu.

Upalio se neki žar u argentinskim fudbalerima u drugom poluvremenu, oslobodio se i Mesi, pa su Gaučosi počeli da budu sve opasniji. Barselonin as je u 58. minutu pogodio na sjajnu povratnu Lo Selsa za 2:1, ali je gol pomalo čudno poništen posle VAR intervencije. Zboga faula koji se desio 27 sekundi ranije u začetku akcije. Deluje da sudija nije morao da poništi gol jer su Paragvajci imali dovoljno vremena i šanse da se odbrane.

Paragvaj se potpuno povukao i odlučio za striktnu defanzivu, a Argentina je imala 70 odsto loptu u svom posedu. Gosti nisu birali sredstva da zaustave domaće fudbalere i posle jednog od brojnih faulova se ukazala idealna šansa za Mesija iz slobodnog udarca sa 20 metara. Šutirao je pod prečku, ali je golman Silva malo zakačio loptu i uz pomoć prečke sprečio gol. Bila je to najbolja šansa za Argentince do kraja meča. Nisu pomgli ni ulasci Di Marije, Alarija i Domingeza, Paragvaj se odbranio.

JUŽNA AMERIKA – KVALIFIKACIJE ZA SP 2022 – 3. KOLO

Četvrtak

Bolivija - Ekvador 2:3 (1:0)

/Arse 37, Moreno 60 - M. Kaisedo 46, Mena 55, Grueso 88 penal/

Petak

Argentina - Paragvaj 1:1 (1:1)

/Gonzales 41 - Romero 21 penal/

1.30: (2,15) Kolumbija (3,25) Urugvaj (3,60)

Subota

00.00: (1,92) Čile (3,45) Peru (4,10)

01.30: (1,20) Brazil (6,75) Venecuela (14,0)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Migel Almironreprezentacija Paragvajafudbalska reprezentacija ArgentineLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara