Bajern (©Reuters)
Bajern (©Reuters)

Oproštaj od trona u velikom stilu: Bajern izgubio sve trofeje, a „Alijanc arena“ puna za rastanak

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 19:22

Tuhel pustio decu na teren, prvi gol postigao Hrvat Zvonarek – 2:0

Dugo je i trajala dominacija Bajerna nemačkim fudbalom. Delovao je 11 godina nedodirljivo. Dobro, prošle sezone je imao ludu sreću u poslednjem kolu da se Dortmund „samoubije“ u ciljnoj ravnini.

Ove godine gigant iz Minhena je ostao bez svega. Trofejna sala se neće otvarati. Bundesliga ima novog gazdu – Leverkuzena. Ni u Ligi šampiona Bajern nije mogao dalje od polufinala. Ali, ako mu na nečemu treba skinuti kapu, to je što sa trona silazi u velikom stilu. U maniru velikog kluba.

Izabrane vesti

Krcata „Alijanc arena“ oprostila se večeras od svojih ljubimaca, koji su protiv Volfzburga lečili madridske rane i ujedno igrali za dušu navijača. Na kraju 2:0, pobeda bavarskog velikana, a utakmicu će najduže pamtiti mladi hrvatski fudbaler Lovro Zvonarek, koji je u prvoj utakmici u karijeri u kojoj je bio starter postigao gol. I to u četvrtom minutu utakmice.

Razloga za makar malo slavlje imao je Manuel Nojer, koji je danas upisao 500. nastup u Bundesligi u karijeri. Ipak, daleko je od vrha te liste čak i među golmanima, zauzima tek 12. poziciju.

Mogao je slavljenik da bude i Tomas Miler, koji čeka svoj 150. gol u Bundesligi. Kada je Bajern u pitanju, te je četvrti na toj listi, ali pre nego što ode u penziju možda stigne Karla-Hajnca Rumenigea (162).

I dok su veterani Nojer i Miler bili pre utakmice u prvom planu, na terenu su svojih pet minuta dočekale Bajernove mlade nade. Pored Aleksandra Pavlovića, koji se već oseća komotno među startnih 11, priliku od početka dobili su i Brajan Saragosa, Lovro Zvonarek i Matis Tel.

Samo četiri minuta igre bila su dovoljna da Bajern povede i da hrvatska nada Zvonarek postigne gol. Asistirao mu je Alfonso Dejvis, mada je dobar deo posla uradio i Tomas Miler, koji je tu loptu propustio do Hrvata, a on je gađao precizno, od stative je fudbal završio u mreži.

Miler je asistenciju na svoj konto upisao nepunih deset minuta kasnije. Odložio je loptu za Leona Gorecku, koji je rutinski pogodio iz srca šesnaesterca za 2:0. Nije imao sreće Brajan Saragosa da se i njegovo ime nađe među strelcima, pošto je njegov pogodak poništen posle intervencije iz VAR sobe u 18. minutu.

Kada se istrošio taj Bajernog „blickrig“, utakmica je ušla u mnogo mirnije vode. Volfsburg je u drugom poluvremenu počeo da se oslobađa i da povremeno preti, ali ni rezervni golman Bavaraca Danijel Perec, koji je zamenio Nojera u drugom delu, nije morao često da prlja rukavice.

BUNDESLIGA - 33. KOLO

Petak

Augzburg - Štutgart 0:1 (0:0)

/Girasi 48/

Subota

Menhengladbah - Ajntraht 1:1 (1:1)

/Hak 9 - Dina Ebimbe 36/

Keln - Union Berlin 3:2 (1:2)

/Kajnc 45+1pen, Tiges 87, Dauns 90+3 - Knohe 15, Foland 19pen/

Frajburg - Hajdenhajm 1:1 (1:1)

/Doan 29 - Sesa 38/

RB Lajpcig - Verder 1:1 (0:1)

/Šeško 61 - Zajvald 36ag/

Majnc - Dortmund 3:0 (3:0)

/Bareiro 12, Li 19, 23/

Nedelja

Darmštat - Hofenhajm 0:6 (0:5)

Bajern - Volfzburg 2:0 (2:0)

/Zvonarek 4, Gorecka 13/

19.30: (4,40) Bohum (4,25) Bajer Leverkuzen (1,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bajern MinhenVolfzburgBundesligaTomas TuhelManuel NojerLovro ZvonarekTomas Miler

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara