Džonatan Dejvid (©Reuters)
Džonatan Dejvid (©Reuters)

Opšte ludilo u Francuskoj, pola lige bori se mesta u Evropi; Lilov spas u poslednji čas (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.03.24. | 19:17

Ako se izuzme Pari Sen Žermen, nema sigurnih u Ligi šampiona…

I pre no što je sezona počela oko jedne stvari gotovo svi su bili jednoglasni – Pari Sen Žermen će, bez obzira na silne trzavice i probleme, biti prvak. Sve vodi ka tome, na stranu što je pariski klub uzdrman odlukom Kilijana Embapea da napusti Park prinčeva i što je vezao tri meča bez pobede – sve sami nerešeni ishodi – u Ligi 1. Ipak, čini se, za titulu (još) ne treba da brine. Tek ne za mesto u Ligi šampiona, praktično je jedini siguran.

Pari Sen Žermen će, uz manje ili veće poteškoće, izvesno produžiti boravak na tronu. Što se tiče ostalih – opšta konfuzija. Ludilo u Francuskoj, jer pola lige bori se za mesta u Evropi. Skoro svi iz gornjeg doma mogu da izađu na međunarodnu scenu i, ako se izuzme pariski klub, niko nema zagarantovano mesto u Ligi šampiona. Buktiće do samog kraja, a Ren je propustio veliku priliku da pobedom nad Lilom napravi proboj – 2:2 (2:0).

Izabrane vesti

Situacija je takva da u Ligi 1 nešto lakše mogu da dišu Brest i Monako, najbliži su direktnom plasmanu u grupnu fazu elitnog takmičenja, koje prolazi kroz reformu i biće drugačije, redizajnirano. Svi ostali, počev od Lila, detaljno će pratiti bezmalo svaki rezultat od kola do kola, jer jedan ishov svašta može da promeni.

Razlike su mininalne, Marselj i Lans su se digli, Nica je u strmoglavom padu, dok Lil igra od sjaja do očaja i nazad. Tako je bilo i protiv Rena, koji je ekipu Paula Fonseke bacio na konopce i samo se čekalo ko će da zada završni udarac. Ali, nokaut je izostao i klub kome je pošlo za rukom da prekine surovu dominaciju Pari Sen Žermena se – izmigoljio.

Lil je stvarao kolosalne šanse i – sit se ispromašivao. Pritisak je bio ogroman od prvog minuta, jer toliko je bilo dovoljno Renu da povede preko Lukovika Blasa, koga je uposlio Benžaman Burižo. Do poluvremena je i Amin Guiri uz dosta osećaja gurnuo loptu u prostor, a Arno Kalimuendo zategao kao što je znao u danima kada je nosio dres Lansa.

Nije to obeshrabrilo domaćina, ulazio je Džonatan Dejvid u prilike i potvrdio da mu realizacija za top nivo poprilično škripi. Hvatao se za glavu, sve je vodilo ka tome da će on biti jedan od tragičara, ali se kolo sreće u finišu drugog dela okrenulo. Lil je u završnici krenuo na sve ili ništa i – ugrabio bod. Zahvaljujući kanadskom napadaču, koji je u desetak minuta sproveo dve lopte u mrežu. Drugu posle odbitka…

Spas u poslednji čas.

FRANCUSKA - 25. KOLO

Petak

Nica - Monpelje 1:2 (1:2)

/Boga 12 - Todibo 10ag, Savanije 42p/

Subota

Lorijan - Lion 0:2 (0:0)

/Taljafiko 52, Balde 64/

Lans - Brest 1:0 (1:0)

/Agilar 32/

Nedelja

Pari Sen Žermen - Rems 2:2 (2:2)

/Abdelhamid 17ag, Ramos 19 - Munetsi 7, Dijakite 45/

Avr - Tuluz 1:0 (0:0)

/Operi 60/

Mec - Klermon 1:0 (1:0)

/Mikautadze 33p/

Strazbur - Monako 0:1 (0:0)

/Ben Segir 72/

Lil - Ren 2:2 (0:2)

/Dejvid 85, 90+2 - Blas 1, Kalimuendo 20/

20.45 (1,53) Olimpik Marsej (4,10) Nant (6,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ludovik BlasArno KalimuendoAmin GuiriFrancuska Liga 1Liga 1LilFK RenDžonatan Dejvid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara