Nemanja Gudelj (@MN Press)
Nemanja Gudelj (@MN Press)

Optimizam u FSS: Očekujemo da Gudelj igra u martu, a onda i na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.01.24. | 17:54

Stevan Stojanović uveren da će fudbaler Sevilje zalečiti povredu kolena do turnira u Nemačkoj

Zbog povrede kolena Nemanja Gudelj morao je već u prvom poluvremenu da završi nedavni duel Sevilje i Atletik Bilbaa. Na rukama saigrača napustio je teren, a posle utakmice iz Španije je stigla vest da će morati na operaciju i da ga čeka duža pauza. U pitanje je doveden nastup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj idućeg leta, međutim, direktor A reprezentacije Srbije, Stevan Dika Stojanović, u izjavi za Kurir uverava da nema razloga za paniku.

Nekadašnji šampion Evrope sa Crvenom zvezdom navodi da je pozitivna stvar to što nije stradao ceo meniskus, već samo deo.

Izabrane vesti

"Meni su tokom karijere stradali meniskusi na oba kolena. Imao sam istovetnu povredu kao i Nemanja Gudelj, jer mi je stradao kraj meniskusa. Posle operacije prošao je 21 dan kada sam stao na gol. Bitno je da nije stradao ceo meniskus", kaže Stojanović za Kurir.

Gudelj se trenutno nalazi na putu za Madrid, a bivši golman dodaje da će tamo 99 odsto biti operisan, odnosno da će biti rađena artroskopija jer je meniskus napukao.

U Fudbalskom savezu Srbije, ipak, vlada optimizam i uverenje da će iskusni defanzivac biti spreman za martovsko okupljanje Orlova.

"Nadamo se da će Nemanja Gudelj za mesec dana biti spreman da se vrati na teren. Očekujemo ga u martu da igra za reprezentaciju Srbije u prijateljskim utakmicama. A, onda i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj", rekao je Stojanović.


tagovi

SeviljaNemanja Gudeljfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara