Đorđe Despotović (©MN Press)
Đorđe Despotović (©MN Press)

Đorđe Despotović se rastao sa Arsenalom

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 17:44

Srpski napadač raskinuo ugovor sa klubom iz Tule

Po odlasku iz Crvene zvezde, Đorđe Despotović je dobrim igrama i golovima u Kazahstanu i Rusiji stigao čak i do dresa srpske reprezentacije. Pozivali su ga i bivši selektor Ljubiša Tumbaković i aktuelni Dragan Stojković, ali se prelazak iz Rubina u Arsenal Tulu ispostavio kao korak unazad u karijeri 31-godišnjeg napadača. Klub je ispao iz ruske Premijer lige, a on pod pritiskom rukovodstva zgbuio mesto na terenu.

Već godinu i po dana je Despotović u Tuli, ali je sakupio samo 23 nastupa (jedan gol, dve asistencije), te je, po saznanjima Mozzart Sporta, rešio da ovog leta raskine ugovor i upusti se u potragu za novim izazovom. Dok traži klub, individualno trenira u Srbiji.

Izabrane vesti

Despotović se fudbalski školovao u Crvenoj zvezdi, ali je do dresa prvog tima stigao zaobilaznim putem. Preko Sopota, subotičkog Spartaka i Lokerena. Za crveno-bele je nastupao u sezoni 2014/2015, u kojoj je dao dva gola (za prvenstvenu pobedu nad OFK Beogradom 2:1 i u kupu protiv Borca iz Čačka za 1:0). Iz Ljutice Bogdana prvi put je otišao već februara 2015, na pozajmicu u kazahstanski Žetisu, zatim je leta iste godine zaigrao za Kairat, sa kojim je osvojio Kup Kazahstana, a potom je kao slobodan igrač pojačao Astanu i pomogao joj da stigne do dve titule.

Dobre igre u Kazahstanu odvele su Despotovića u Rusiju, gde je igrajući za Orenburg i Rubin imao najbolje momente dosadašnje karijere. Davao je golove svim velikanima ruskog fudbala - Zenitu, Spartaku, CSKA, Dinamu i Lokomotivi - i to u pobedama. Ipak, kriza koja je zahvatila ruski fudbal doprinela je da napusti Rubin, a Arsenal se nije ispostavio kao pravo rešenje. Kao slobodan igrač, imaće Despotović ovog leta priliku da izabere sredinu u kojoj će probati da se vrati na nekadašnji nivo.



tagovi

Letnji prelazni rok 2023Đorđe Despotović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara