Đorđe Petrović (©Chelseafc)
Đorđe Petrović (©Chelseafc)

Đorđe Petrović prvi put o transferu u Englesku: Čelsi ima neograničen talenat i opet će biti u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 09:23

"Nisam imao vremena da uživam ili da se divim, doveden sam da branim" ističe najskuplji srpski golman svih vremena

Nikad niko nije dao toliki novac za srpskog golmana. Nikad ranije nismo ni imali čuvara mreže u tako velikom klubu. Zato će javnost u Srbiji s posebnom pažnjom pratiti napredak Đorđa Petrovića u Čelsiju. Kad ga već nije u potpunosti upoznala dok je branio za Čukarički.

Nije realno očekivati da stasiti momak na nedeljnom gostovanju Bornmutu bude među stativama, jer Robert Sančes svakako poseduje premijerligaško iskustvo, ali kakav je put prešao za samo dve godine, od Banovog brda, preko Bostona do Londona, trebalo bi mu verovati da će u bliskoj budućnosti "smeniti" Španca angažovanog iz Brajtona i postati "jedinica" Plavaca.

Izabrane vesti

Takav rasplet najavio je čuveni Bred Fridel. Bivši golman Liverpula, Blekburna, Aston Vile i Totenhema oduševljen je Petrovićevim odbranama u MLS ligi.

"Prijaju lepe reči legende kakva je Amerikanac. Odrastao sam uz Fridelove odbrane. Kad je on bio na vrhuncu u Premijer ligi, ja sam počinjao da branim. Zahvalan sam mu na podršci i nadam se da će biti kako je rekao jednom prilikom", ističe Petrović u blic razgovoru za Mozzart Sport.

Teško je predvideti kad bismo mogli da ga vidimo i u direktnim prenosima u dresu Čelsija, a da to ne bude "samo" Liga kup ili FA kup, već glavna scena. Bitno je da mu samopouzdanja ne manjka.

"Nadam se da ću početi da branim uskoro. Potrebno je da prođem period adaptacije, ali ljudi iz kluba veruju u mene, zato sam doveden. Mada, to je Premijer liga, najviši nivo. Uzbuđen sam i srećan što sam ostvario san prelaskom u veliki klub. Sad mi sledi novo dokazivanje".

I tu u svlačionici u kojoj se mnogi, svetski priznati asovi nisu snašli (Lukaku, Zijeh, Verner, Saul, Žoao Feliks...), ali u ambijentu koji izgleda drugačije nego ranije, jer je pod komandama američkog gazde Toda Bolija Čelsi totalno promenio identitet i sad se uglavnom oslanja na talente dovedene sa svih krajeva sveta. Među njima je i Đorđe Petrović.

"Dosta starijih fudbalera je otišlo, formirana je nova ekipa, potreban nam je period za međusobno upoznavanje, kako bismo upili taktičke detalje u vidu trenerovih zahteva. Kao ekipa imamo neogrančen talenat i kad sve dođe na svoje opet ćemo biti učesnici Lige šampiona i konkurenti za osvajanje Premijer lige. Potrebno je strpljenja za ovaj sastav, na primer ja imam 24 godine, a šesti sam ili sedmi najstariji igrač u svlačionici".

Kao takav pokušava da bude profesionalac. Da ne ostane imepresioniran veličinom kluba, imenima starosedelaca ili novajlija, već prirodno, sportski i ljudski, želi da pokaže da je s razlogom za njega izbrojano 16.000.000 evra posle sjajnog perioda u Nju Inglandu.

"Nisam imao vremena da uživam ili da se divim celoj situaciji. Ako se postaviš na taj način, onda... Moraš drugačije da se postaviš, da pokažeš da si doveden da braniš. Sve se brzo dogodilo. Za godinu dana, otkako sam postao standardan u MLS stigao sam dovde. Za ovu ulogu me je, između ostalih, spremio i trener golmana Oliver Kovačević, dok smo zajedno sarađivali u Čukaričkom i hvala mu što je imao maksimalno poverenje u mene", dodao je Đorđe Petrović.


PREMIJER LIGA - 5. KOLO

Subota

Vulverhemton - Liverpul 1:3 (1:0)

/Hvan 7 - Gakpo 55, Henderson 85, Eliot 90/

Aston Vila - Kristal Palas 3:1(0:0)

/Duran 88, Luiz 90+8pen, Bejli 90+10 – Eduar 48/

Fulam - Luton 1:0 (0:0)

/Vinisijus 65/

Mančester junajted - Brajton 1:3 (0:1)

/Medžbri 73 – Velbek 20, Gros 53, Pedro 71/

Totenhem - Šefild junajted 2:1 (0:0)

/Rišarlison 90+8, Kuluševski 90+10 – Hamer 74/

Vest Hem - Mančester Siti 1:3 (1:0)

/Vord Prauz 36 - Doku 46, Silva 76, Haland 86/

Njukasl - Brentford 1:0 (0:0)

/Vilson 64p/

Nedelja

15.00: (4,60) Bornmut (3,60) Čelsi (1,80)

17.30: (6,25) Everton (4,20) Arsenal (1,52)

Ponedeljak

20.45: (2,30) Notingem Forest (3,45) Barnli (3,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Đorđe PetrovićČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara