Đorđe Petrović u Čelsiju za 16.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 22:38

Lekarski pregledi zakazani za sredu

Izgleda da je gotovo: bivši golman Čukaričkog Đorđe Petrović karijeru će nastaviti u Čelziju, pošto se finišira transfer težak 16.000.000 evra, potvrdio je poznati transfer guru Fabricio Romano.

Dogovor između londonskog kluba i američkog Nju Ingland Revolušna je postignut, čeka se samo da srpski čuvar mrže doputuje u London i posle lekarskih prelgeda potpiše ugovor sa Čelsijem. To bi trebalo da se dogodi u sredu...

Izabrane vesti

Petrović je iz Čuke stigao u Nju Ingland pre skoro godinu i po dana za nešto više od 900.000 evra i za kratko vreme postao je jedan od najboljih golmana američkog prvenstva. I pored odlilčnih izdanja u MLS-u, niko nije mogao da pretpostavi da će Đorđe Petrović ovog leta postati ubedljivo najskupljisrpski golman svih vremena. Do sada je rekord držao Predrag Rajković koji je za pet miliona evra pojačao Majorku iz Makabi Tel Aviva.

Posle dobrih izdanja u MLS-u pričalo se o brojnim ponudama za Đorđa Petrovića, kao i interesovanju Mančester Junajteda. Međutim, Čelsi je prethodnih dana ušao u priču i završio posao.

Čelsiju je bila potrebna rezervna varijanta za Roberta Sančesa posle odlaska Kepe Arizabalage na pozajmicu u madridski Real. Sančes je iz Brajtona doveden za oko 23.000.000 evra, pa bi Petrović u prvom trenutku trebalo da bude na klupi za rezerve. Ali sigurno je da će dobijati šansu, sigurno u mečevima manjeg značaja. Ostalo će biti na njemu.

Đorđe Petrović je rođen u Požarevcu 1999. godine, kompletnu omladinsku školu proveo je u Čukaričkom. Pre debija za prvi tim kalio se u redovima beogradskog IMT-a. Brđani su ga prodali uAmeriku 6. avgusta 2022. godine. Samo godinu dana u MLS-u bilo mu je potrebno da demonstrira kvalitet i praktično završi posao sa Čelsijem.


tagovi

Đorđe PetrovićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara