(©Starsport)
(©Starsport)

Đorđević pred Partizan: Kad bismo ga dali iz prekida...

Vreme čitanja: 5min | sub. 09.12.23. | 16:33

“To bi mogao da bude dobar lek za našu neefikasnost, a ova ekipa, ni kod mene, ni kod prethodnog trenera, nikako da proradi u tom segmentu”, ističe trener Radničkog

Radnički je, realno, iz osmine finala Kupa Srbije ispao onda kada mu je žreb za protivnika dodelio Crvenu zvezdu u gostima, u sedmici između prvenstvenih mečeva sa TSC-om i Partizanom, ali su se Nišlije svakako unapred predale.

Sastav koji je izašao na teren Marakane bio je kao vreća za udaranje, popio je “petardu” za poluvreme i, ako je išta tu dobro, u nastavku je izbegao možda i najubedljiviji poraz u istoriji kluba. Ovaj od 0:5, rezultatski je najteži u takmičarskim mečevima u poslednje tri godine.

Izabrane vesti

Na Čairu se sada spremaju za novi okršaj sa jednim od beogradskih večitih rivala, sa Partizanom, za koji ističu da im je neuporedivo važniji, jer se igra za bodove, koje Nišlije ne osvajaju već dugo. Vezale su tri prvenstvena poraza bez postignutog gola, pa lidera u ponedeljak dočekuju kao pretposlednji na tabeli, a mogli bi, u zavisnosti od rezultata sutrašnje utakmice Radnik-Voždovac, čak da budu i “fenjeraši”.

Još jedna teška utakmica u nizu je pred nama, protiv lidera i tima koji je od poslednjih 14 utakmica u prvenstvu dobio 13. Moj kolega i veliki prijatelj Igor Duljaj ove sezone radi fenomenalan posao. Način na koji su dobili većinu utakmica je za svaki respekt. To pokazuje karakter njihove ekipe. Još jednom, sve pohvale”, rekao je u uvodnom delu pres konferencije na Čairu Slavoljub Đorđević, šef stručnog štaba Radničkog, pre nego se okrenuo svojoj ekipi:

Posle TSC-a se podiglo samopouzdanje igračima, jer smo neke stvari promenili nakon poraza od Čukaričkog. Momci su pohvatali defanzivne i ofanzivne zahteve. Fali nam samo jedan dobar rezultat. Utakmicu u Kupu ne bih analizirao, okolnosti su bile takve da smo morali da igramo sa kombinovanim timom, jer nam je akcenat na prvenstvu. Mislim da su se igrači odmorili i spremili, ali moramo da odigramo perfektnu utakmicu u oba smera da bismo protiv ekipe kao što je Partizan napravili pozitivan rezultat.

Partizanova forma kao da je u blago silaznoj putanji, od poslednje četiri takmičarske utakmice, jednu su ubedljivo izgubili, dve su dobili u samom finišu – jednu od njih u poslednjem minutu sudijske nadoknade – a jednu na penale. Međutim, sve te četiri odigrali su na svom stadionu i ovo u Nišu biće im prvo gostovanje posle više od mesec dana.

Po meni, oni bolje i igraju u gostima, gde, zbog poznate situacije, imaju veću podršku svojih navijača. Uz dužno poštovanje Grafičara, ipak su oni prvoligaši i za Partizan bi ta kup utakmica mogla da bude jači trening pred gostovanje u Nišu. Ono što vidim, niko im nema kartone, sem Severine i Markovića svi su spremni i sigurno dolaze ovde sa velikim samopouzdanjem. Ako mi ponovimo igru kao protiv TSC-a, sigurno je da možemo do pozitivnog rezultata. To nam je neki parametar kako treba da igramo, ja tražim od igrača da to ponove. Ne može ništa preko noći, ja sam samo tri nedelje ovde, jako je teško podizati ekipu uz ovakav raspored. Za rivale imamo ekipe koje svaku grešku kažnjavaju, mi smo, eto, od TSC-a iz najminimalnije greške primili gol...

Đorđević je upitan da li mu je utakmica peotiv Crvene zvezde, uprkos katastrofalnom rezultatu, ipak u nečemu pomogla:

Meni jeste! Treninzi su jedno, utakmice drugo. Na treninzima nešto i promakne, na utakmici se sve vidi. Kroz ove tri utakmice, sada mogu da kažem da sam upoznao ekipu. Nevezano što je to Crvena zvezda, video se neshvatljiv strah kod mojih igrača. Neki od iskusnijih, koji ne bi smeli da imaju nikakvu tenziju, već da im bude uživanje da igraju na Marakani, plus rezultatski imperativ nije postojao, neshvatljivo su bojažljivo odigrali i tako smo primali golove. Iz svakog negativnog rezultata trudim se da nađem nešto pozitivno. Dosta igrača dobilo je važne minute da uđu u ritam pred završnicu polusezone u prvenstvu. Dobio sam odgovore za neke igrače koje nisam poznavao.

Ako je Radnički protiv TSC-a defanzivno delovao prilično dobro i takmičarski, igrači su u tranziciji često birali pogrešna, najkomplikovanija rešenja...

Mnogo je teško igrati u tranzicijama, pogotovo protiv najboljih ekipa, a naročito protiv TSC-a koji fenomenalno stoji iza lopte. Kad vi ne rešavate tranzicije efkasno, morate da znate da se tu pitaju i protivnici. U Topoli smo pokazali ono što hoćemo, sad je na igračima da to ponavljaju i da podižu svoj kvalitet. Bilo je puno i loših rešenja, ali u dosta stvari nas je TSC omeo da budemo efikasni. To je proces, moramo da budemo pozitivni, da radimo, ja iskreno verujem da ova ekipa ima kvalitet, samo treba da počne rezultat da nas prati.

Uporedio je Slavoljub Đorđević “svoj” Radnički sa ekipom koju je doskora predvodio Nikola Trajković:

Mi igramo na drugi način, naročito ofanzivno. Još pokušavamo da ispravimo neke greške. Na primer, još nismo dali gol iz prekida. To je zajedničko i za mene i za mog prethodnika. Po meni, to je ozbiljan minus za ovu ekipu. Radimo intenzivno na tome i sve bih dao da već protiv Partizana krene. Obično kad igrate dobro, a ne možete da date gol iz igre, jedan prekid može sve da reši. Ja pokušavam na drugi način da igram, hoću da budemo čvršći i da napadamo kroz te tranzicije. Dosta igrača, konkretno Cvetković i Belaković, nije igralo na mestu na kojem igraju kod mene sada, čak ni Petrov, koji je igrao više kao krilo, ja ga vidim kao špica. Škrbić je imao veliku minutažu, ja ga izuzetno poštujem i kao momka i kao igrača, ali u ovom sistemu nema prostora za njega. Više moramo da se oslonimo na tranziciju, gde Petrov i Ivelja možda više odgovaraju. Ja bih se odmah menjao da igramo jako loše i uzimamo bodove, jer rezuzltat je jedino bitan, ali vidim dosta pozitivnih stvari. Nadam se da ćemo već u ponedeljak da prelomimo, jer ovi momci zaslužili da počnu da prave rezultate.

Kada je kadrovska situacija u pitanju, Vanja Ilić je u Kupu odradio crveni karton, ali nekoliko igrača je prehlađeno, pa čak i trener Đorđević:

Rosić je bio prehlađen četiri dana, zato nije ni branio protiv Zvezde. Ivelja i Frej su dobili nezgodne povrede palca, Vlajkovića bole leđa. Haraju virusi, nadam se da ćemo ostati zdravi i na broju do ponedeljka”, zaključio je Slavoljub Đorđević.  

Iz kluba su obavestili javnost da će ulaznice za utakmicu biti prodavane u nedelju od 10 do 17 i u ponedeljak od 10 sati do početka utakmice, na biletarnicama hale, bazena i stadiona Čair, po ceni od 600 dinara za južnu i severnu, 800 za istočnu i zapadnu tribinu, odnosno 2.000 dinara za mesto u loži.



tagovi

Radnički NišSlavoljub ĐorđevićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara