Ilija Stolica (©MN Press)
Ilija Stolica (©MN Press)

Orlići nagovestili visok let: Sveta Marković presudio Turcima

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 19:56

Mlada reprezentacija Srbije slavila u Alanji

Nema Orlića na Evropskom prvenstvu mladih reprezentacija koje je u toku u Mađarskoj i Sloveniji, ali Ilija Stolica ne želi da gubi vreme. Kako se ne bi ponovio još jedan neuspešan ciklus, selektor koristi svaki termin koji ima na raspolaganju da uigrava tim.

Iako kvalifikacije za Euro 2023, u Rumuniji i Gruziji, počinju tek u septembru, pripreme za duele sa Francuskom, Ukrajinom, Jermenijom, Severnom Makedonijom i Farskim Ostrvima uveliko su u toku. Tim povodom, Orlići su gostovali u Turskoj i u Alanji odigrali prijateljsku utakmicu u kojoj su nagovestili dobre igre u budućnosti.

Izabrane vesti

Naši fudbaleri slavili su 1:0, golom kapitena Svetozara Markovića u 37. minutu, odličnim trzajem glavom na centaršut Filipa Stevanovića iz prekida. Crno-bela veza krunisala je odličnu igru izabranika Ilije Stolice u prvom delu, a samo par minuta kasnije moglo je da bude i 2:0, ali je Slobodan Tedić posle lepog prijema i šuta iz okreta na dodavanje nekadašenjg saigrača u Čukaričkom, Dimitrija Kamenovića, bio neprecizan.

U drugom poluvremenu ritam igre našeg tima je opao. Umesto dotad visoko postavljene odbrane i konstantnog pritiska rivala, što je donelo igru uglavnom na polovini Turske, domaćin je bio taj koji je imao inicijativu i loptu u svom posedu. Dobro je, ipak, delovala odbrana Orlića, osim u trenutku kada je debitant u ovoj selekciji Sava Aranđel Čestić (igrao za U16 i U18 ekipe) nespretnom reakcijom petnaestak minuta pre kraja umalo postigao autogol. Želeo je štoper Kelna da ispuca loptu ka saigaču uz desnu aut-liniju, ali mu je prešla preko noge i umalo završila u golu. Srećom otišla je u korner.

Jedinu šansu za naš tim u drugom poluvremenu imao je napadač Mančester sitija na pozajmici u holandskom Zvoleu, Slobodan Tedić. Desetak minuta pre kraja loše je reagovao na dodavanje cimera Radivoja Bosića iz ljubljanske Olimpije.

Iako su Orlići ofanzivno posustali u drugom poluvremenu, selektor Stolica može biti zadovoljan vrlo disciplinovanom igrom u odbrani, pošto je rival ostao bez šuta u okvir gola. Čak iako je sudija poprilično produžio meč iz ne baš razumljivih razloga.

Pomenute kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023. Srbija otvara utakmicom protiv Ukrajine 3. septembra, kod kuće, a zatim sledi gostovanje u Makedoniji (7. septembar).


tagovi

Ilija Stolicaorlići

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara