Kadeti Srbije (FSS)
Kadeti Srbije (FSS)

Orlići sjajno startovali, Bubanj nastavio da rešeta

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 18:00

Vrlo bitna pobeda u kvalifikacijama za EP, Zvezdin napadač u sjajnoj formi

Kadetska reprezentacija Srbije je uspešno startovala u drugoj fazi kvalifikacija za plasman na EP. Izabranici Radovana Krivokapića su danas u prvom meču u grupi savladali Tursku 3:2 i napravili veliki korak ka plasmanu na završni turnir na kojem će učestvovati 16 najboljih evropskih selekcija. Iz svake od osam grupa direktno idu prvoplasirani plus čak sedam najbolje drugoplasiranih i domaćin Izrael.

To znači da je Srbija danas sa tri boda praktično jednom nogom zakoračila na EP. Domaćin grupne faze je Slovenija sa čijom selekcijom će Orlići u subotu odmeriti snage u drugom kolu grupe. Slovenci su danas deklasirali Vels sa 5:0 u prvom kolu tako da će i bod biti dovoljan da Srbija prođe na EP. A možda ni on jer Srbija u poslednjem kolu igra protiv autsajdera Velsa od kojeg je objektivno jača.

Izabrane vesti

Današnji meč sa Turcima je bio ključni u grupi. Krivokapićev tim je fenomenalno otvorio meč i poveo 2:0 posle samo sedam minuta igre. Oba gola postigao je Zvezdin kadet Mateja Bubanj koji se nalazi u sjajnoj formi i mnogo obećava. Mladi napadač je nedavno protiv Lihtenštajna dao tri gola, potom postigao i jedini gol u pobedi nad Hrvatskom koji je Srbiju proveo u drugu fazu, a sjajno igra i u kadetskoj ligi Srbije gde je prvi strelac sa 22 gola na 18 utakmica.

Ipak, posle ranog i ubedljivog vođstva, Orlići su se opustili i Turska je izjednačila golovima Jildiza u 34. i Gulera u 73. minutu. Kada je delovalo da je pobeda prokockana, ulogu heroja utakmica je preuzeo još jedan Zvezdin kadet. Vezista Jovan Šljivić je sa klupe ušao u 72. minutu, a pobedonosni gol je postigao sedam minuta kasnije.

Srbija je na dobrom putu da obezbedi plasman na EP u Izraelu. Već u subotu to može da uradi u meču protiv domaćina Slovenije.


tagovi

Mateja Bubanjkadetska reprezentacija SrbijeRadovan Krivokapić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara