©Starsport
©Starsport

Orlovi u izmenjenom sastavu vade fleke iz Moskve

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.24. | 08:03

Kipar ima jednu pobedu u godinu i po dana

Uši još bride od poraza u Moskvi (0:4) koliko god selektor Dragan Stojković pokušavao da relaksira atmosferu i da objasni naciji kako se ništa dramatično nije dogodilo. Ipak, teško da je i njemu svejedno što je reprezentacija Srbije tri meseca pre početka Evropskog prvenstva doživela najubedljiviji poraz otkako je seo na klupu. Pa, neka je i sa igračem manje 70 minuta.

Novi meč, nova šansa da se izvade fleke. Da se popravi utisak. Da se makar malo podigne raspoloženje pred početak priprema za kontinentalni šampionat, koji će stići začas. Reprezentacija Srbije večeras (18.00) će u Larnaki igrati protiv Kipra, skromne selekcije koja ima tek jednu pobedu u poslednjih godinu i po dana (protiv Litvanije 1:0).

Izabrane vesti

Istina, kako Srbija igra u poslednje vreme, ne može baš da se nazove apsolutnim favoritom ni protiv koga. Ali, papir kaže da je ovo meč koji bi Orlovi morali da završe trijumfom.

Stojković je najavio za večeras potpuno drugačiji sastav u odnosu na Moskvu. Istakao je da će odbrana biti u potpuno novom ruhu, pa će svoje mesto zauzeti Nikola Milenković, uz njega verovatno kao levi štoper Srđan Babić. Pitanje je samo da li će i meč u Larnaki Piksi iskoristiti da ponovo testira odbranu sa četvoricom u liniji ili će se vratiti na “originalnu” postavku sa trojicom.

„Priključio se Milenković, svi konkurišu za tim. Promenićemo kompletnu odbranu, nema dileme. Probaćemo da u sistemu, na kojem smo radili u prethodnim danima, ostavimo bolji utisak”, poručio je Stojković i time nagovestio da će, ipak, probati još jednom sa četvoricom u zadnjoj liniji. Do sada sa tom formacijom Orlovi baš i nisu imali sreće.

Iako je uvek govorio da ga ne zanima rezultat u prijateljskim utakmicama, Stojković je sada jasno poručio pulenima šta želi da vidi od njih na terenu. Dobili su jasnu poruku: moraju da se operu od debakla u Moskvi.

Rekao sam igračima da želim da vidim reakciju, revolt, nisam opterećen rezultatom, nikad nisam rekao da mora da pobede, ali pobediće ako budu agresivniji, pruže dobru igru zbog reputacije koju su stvorili. Hoću pozitivnu reakciju svih igrača, od zadnje linije do napada. Maksimalno angažovanje i respekt prema principima igre koju želimo da pružimo”, naglasio je selektor reprezentacije Srbije.

S obzirom na to da je najavio mnogo promena u timu, očekuje se da mesto među starterima zauzmu i Aleksandar Mitrović u špicu, iza njega Lazar Samardžić, kao i Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, verovatno i Srđan Mijailović.

Srbija je vezala tri utakmice bez pobede i koliko god Stojković govorio da ga rezultat ne interesuje, večeras Orlovi imaju imperativ da upišu trijumf na Kipru.




tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Kipra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara