Razočaranje Italijana (© Reuters)
Razočaranje Italijana (© Reuters)

Đorđo Kjelini: Ponosan sam na tim! Mančini da ostane selektor

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 23:26

„Grešili smo od septembra“, upozorava štoper Italije

Pre devet meseseci na krovu, sad u podrumu. Prvak Evrope ne ide na Mundijal. Opet. U baražu za Prvenstvo sveta u Rusiji izbacili su ih Šveđani, a na pretposlednjem koraku uoči puta za Katar Makedonci.

Da stvar po Azure bude bolnija oba neuspeha pretrpeli su na svom terenu.

Izabrane vesti

Zato je razočaranje ogromno.

Teško je objasniti šta se desilo. Opet smo odigrali dobar meč, jedino što gol nismo dali. Ne verujem da bilo ko može da kaže kako smo pomislili da ćemo unapred dobiti utakmicu. Greške smo pravili od septembra, sve do sad. I – platili smo ih“, ukazuje Đorđo Kjelini na propuste koji su se pojavili odmah posle osvajanja kontinentalne titule.

Defanzivac Italije nikog pojedinačno ne krivi za poraz u Palermu (0:1). Štaviše...

Ponosan sam na saigrače i ceo tim. Jasno je da smo uznemireni. Sad nam je potreban restart. Ispražnjeni smo i uništeni. Nadamo se da ćete nam dati snagu da opet krenemo napred. Verujem da ćemo i dalje imati Roberta Mančinija u reprezentaciji, jer je toliko dobrog dao Azurima. Nadam se da ćemo za četiri godine, ipak, igrati na Mundijalu“.

Javnost na Apeninima je uočila da Mančinijeva selekcija nije bila efikasna otkako je na Vembliju prošlog leta savladala Engleze i postala prvak Evrope. U pet mečeva posle finala Prvenstva Evrope dala je samo šest golova. I to pet nejakoj Litvaniji. A nijedan Švajcarskoj u Bazelu, samo jedan istoj reprezentaciji u Rimu, zaribala je protiv Severne Irske u Belfastu i u duelu sa Severnom Makedonijom.

Nije da nismo stvarali šanse. Uputili smo 32 udarca na gol Makedonaca. Jedva da su nam stvorili šansu... Možda nam je teško da razumemo šta se desilo, jer je sve sveže, ali momci su dali sve od sebe u nadi da će rezultat biti drugačiji“.

S obzirom da ima 37 godina, mnogi su skloni uverenju da je Đorđo Kjelini na stadionu „Renco Barnera“ odigrao poslednju utakmicu za reprezentaciju.

Nije sad vreme da se priča o tome“, dodao je štoper Juventusa.


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeKvalifikacije za SP 2022.Đorđo Kjelini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara