Patrik Eze Frajdej (©Starsport)
Patrik Eze Frajdej (©Starsport)

Osam godina posle rastanka, Patrik Eze Frajdej opet u Lučanima

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 08:31

Povratak na mesto uspeha?

Nikola Jojić na izlaznim vratima, a na ulazu u Lučane – Patrik Eze Frajdej. Put dobor zna, jer već je igrao za Mladost, a prema informacijama Sportskog žurnala, posle osam godina u inostranstvu, napadač iz Nigerije sada se vraća na mesto uspeha.

Frajdej je, podsetimo, u sezoni 2014/2015 postigao 16 golova za Mladost i poneo zvanje najboljeg strelaca Mozzart Bet Superlige, pa je u transferu teškom 700.000 evra, što je tada bio ubedljivo najskuplji posao lučanskog kluba, otišao u Ujedinjene Arapske Emirate, u Al Fudžajru.

Izabrane vesti

Kasnije je igrao i u Saudijskoj Arabiji, Turskoj, Poljskoj, Albaniji, Kataru, ali čini se nigde tako dobro kao u Lučanima. Proteku sezonu proveo je u Ankari Kečiorenguču u drugoj ligi Turske, ali je odigrao samo 410 minuta i postigao jedan gol u Kupu. Možda i zato je rešio i da se vrati koji mesec pre no što će proslaviti 31. rođendan, a svakako će značajno pojačati konkurenciju u samom špicu Lučanaca.

Inače, Frajdejev rekordni tranfer naravno nije odoleo zubu vremena, u današnje vreme to je zaista teško, jer je lestvicu podigao Đorđe Gordić, mada cena njegove prodaje Mančester Sitiju nije zvanično objavljena. Ali, spekulisalo se da je samo fiksni deo iznosio oko 1.900.000 evra, pa i da bi Lučanci sa sve bonusima mogli da se približe sumi od 3.000.000.

Sada je blizu velikog odlaska Nikola Jojić, za koga Stouk Siti, prvi je objavio Sport Klub, nudi 1.400.000. Sportski direktor Mladosti Nenad Milovanović priznaje da kontakti postoje, ali...

Pregovori idu u dobrom smeru, ali imamo još dve ponude. Ne bih širio dalje priču. Nadam se da će na kraju ispasti najbolje kako za klub, tako i za igrača. Uvek vodimo računa o tome da svi budu zadovoljni“, rekao je Milovanović za Žurnal.



tagovi

Patrik Eze Frajdej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara