Oseka kvalitetnih rivala na Kipru: Zvezda se priprema protiv Spartaka i Lučana

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 16:36

Rivali još Zalaegeršeg i jedan od kiparskih drugoligaša, čeka se najjači rival

Godinama su se klubovi Mozzart Bet Superlige pripremali u antalijskoj regiji, i tamo, pored odličnih uslova za rad, imali širok izbor kvalitenih rivala za kontrolne mečeve. Posebno se to odnosi na Crvenu zvezdu i Partizan, koji su u turskom letovalištu, imali mogućnost da se odmere protiv Šahtjora, Ludogoreca, Zenita ili moskovskog CSKA.

Posle preporuke Vlade Republike Srbije većina članova Mozzart Bet Superlige odlučila se da promeni destinaciju i zimske pripreme obavi na Kipru. Ima Ostrvo u Sredozemlju odlične uslove, ali je poslednjih godina izgubilo trku sa Turskom, Španijom, kao i arapskim zemljama. Otuda će najjači srpski klubovi imati veliki problem da pronađu adekvatne partnere.

Izabrane vesti

Mada pitanje je koliko je to realno, s obzirom na Zvezdina izdanja tokom letnjih meseci kada je ekipa Baraka Bahara delovala superiorno u odnosu na Zenit, Fenerbahče i posebno Fjorentinu.

Crvena zvezda će tokom boravka na Kipu ove zime imati vrlo skromne rivale. Čak bismo rekli nikada skromnije. Tim Vladana Milojevića će boraviti u okolini Pafosa od 15. januara do drugog februara. U tom peridu crveno-beli će odigrati pet kontrolnih utakmica. Zbog oseke timova na Kipu, izvesno je da će srpski šampion odmeriti snage protiv lučanske Mladosti i subotičkog Spartaka. Ne baš inspirativno za navijače, ali biće zanimljivo videti Nenada Lalatovića u sudaru sa crveno-belima.

Zimski pripremni period na Kipu crveno-beli će otpočeti susretom sa lokalnim kiparskim drugoligašem. Biće to prilika da Vladan Milojević šansu pruži svim rasploživim snagama.

Poznato je da će jedan od rivala na Kipru Crvenoj zvezdi biti i mađarski Zalaegeršeg. Reč je o timu vrlo skormnog kvaliteta koji je jesenji deo sezone završio na pretposlednjem mestu mađarskog prvenstva. Sa samo 15 osvojenih bodova, jednim više od fenjeraša Kišvarde.

Najveći problem Crvenoj zvezdi predstavlja generalna proba koja bi po planu i programu trebalo da bude odigrana 1. februara. Neće se na Kipru pripremati timovi ranga Šahtjora ili Zenita. Pored srpskih uglavnom će formu u tom delu Evrope brustiti timovi iz Mađarske i Jermenije.

Vrlo tanka pita...


 


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara