Foto: Reuters
Foto: Reuters

Osice iz Granade bunile Real, Kazemiro presekao Gordijev čvor (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.12.20. | 21:41

Karim Benzema na kraju stavio tačku - 2:0

Atletiko ne odustaje, Barselona dodaje gas, ali ne da se ni Real Madrid. Jeste se mučio protiv nezgodne Granade, nije to bila blistava partija, ali jeste dovoljno dobra da se Kraljevski klub poravna sa Atletiko Madridom na vrhu tabele sa 32 osvojena boda - 2:0 (0:0). Doduše, Real ima dva meča više od Jorgandžija.

Nije da Real nije imao muku na ovom meču, ali je Kazemiro presekao Gordijev čvor i rešio problem u drugom poluvremenu. Na, mora se istaći, fenomenalnu asistenciju Asensija. Kasnije je u nadoknadi vremena Karim Benzema stavio tačku svojim osmim golom ove sezone u ligi. Mogao je lako tim Zinedina Zidana da napravi kiks večeras, ali se po njega sve dobro zavšilo. Granada je pokazala kako nezgodna zna da bude.

Izabrane vesti

Luka Jović i Eden Azar su bili na klupi i nisu ulazili u igru. Očekivalo se da će Belgijanac zaigrati u drugom poluvremenu, međutim to se nije dogodilo.

Najbolje šanse u prvom delu meča bile su na samom startu utakmice. Prvo je Granada zapretila u prvom minutu preko Puertasa, da bi posle toga Karim Benzema promašio jedan šut iz šesnaesterca.

Mogao je i Toni Kros da dovede Real u prednost, odlično je šutirao u 15. minutu iz velike udaljenosti, kada je lopta prozujala pored stative gola Real Madrida. Posle toga se stanje na terenu umirilo, pa je na poluvremenu na semaforu stajalo 0:0.

Generalno je Granada pokazala zašto u poslednje vreme skoro da ne prima uopšte golove, videlo se koliko joj vezni red radi dobar posao i to je sve pravilo veliki problem čak i Real Madridu.

Konstantno su igrači u crveno-belim dresovima leteli po terenu poput osica i dosta zbunjivali Real Madrid koji se mučio da organizuje akcije. Bilo je jasno da Real može do tri boda samo posle neke dobre akcije, najverovatnije individualne. To se čekalo.

I videlo se u 56. minutu da Real steže obruč, da bi minut kasnije pogodio Kazemiro na asistenciju Marka Asensija. Centaršut, skok, udarac glavom - Granada je kapitulirala. Jedva, ali kapitulirala. Zasluženo je Kraljevski klub stigao do prednosti.

Posle toga je mogao mnogo lakše da igra i to se i videlo na samom terenu. Mogla je Granada da mu napravi problem kada je u 76. minutu tražila penal, ali on nije dosuđen. Benzema je u 93. na jako lep način stavio tačku.

To je ujedno i značilo da je Real preživeo ovaj meč.

PRIMERA - 15. KOLO

Utorak

Valensija – Sevilja 0:1 (0:0)

/Suso 81/

Elče – Osasuna 2:2 (0:1)

/Fidel 46, Kariljo 78 – Garsija 10, Brašanac 84/

Ueska – Levante 1:1 (1:0)

/Ontiveros 31 pen – Molero 53/

Sosijedad – Atletiko Madrid 0:2 (0:0)

/Ermoso 49, Ljorente 74/

Valjadolid - Barselona 0:3 (0:2)

/Lengle 21, Brajtvajt 35, Mesi 65/

Viljareal - Atletik Bilbao 1:1 (0:1)

/Pino 74 - Vilijams 19/

Sreda

Hetafe - Selta 1:1 (1:1)

/Suarez 7 - Aspas 17pen/

Real Madrid - Granada 2:0 (0:0)

/Kazemiro 57, Benzema 90+3/

22.00: (2,75) Alaves (2,75) Eibar (3,00)

22.00: (1,98) Betis (3,35) Kadiz (4,00)

*** kvote su podložne promenama

 



tagovi

Marko AsensioKazemiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara