Stadion Rijeke (©Reuters)
Stadion Rijeke (©Reuters)

Osijek bez petorice prvotimaca u Rijeci

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 13:54

Derbi trenutno dve najbolje ekipe u HNL-u. Četa Nenada Bjelice oslabljena, a neće gol ni Miereza i Bohara. Rijeka u dobroj seriji, želi da zadrži čelo tabele

Očekuje nas uzbudljiva sezona u HNL-a. Prošle sezone se Dinamo prošetao do nove krune, ali ove novi poredak. Čak četiri tima su u ravnopravnoj trci za krunu. Šampion je tek četvrti posle poraza od Hajduka na Maksimiru (0:2) proteklog vikenda.

Tim sa Poljuda je posle godina posrtanja konačno kandidat za titulu, a šampionske ambicije imaju i Rijeka i Osijek. Timovi s Rujevice i Slavonije su na prve dve pozicije pred današnji (17.00) derbi, odloženi meč 14. kola elitne lige Hrvatske. Meč je bio predviđen da se igra prošlog meseca, ali zbog korona virusa u redovima vicešampiona Hrvatske je pomeren.

Izabrane vesti

Riječanima Osijek nikako ne leži. U poslednjih pet prvenstvenih utakmica je Bjeličina ekipa sakupila tri pobede, uz dva remija. U međuvremenu je Rijeka slavila u Gradskom vrtu, bilo je to u Kupu Hrvatske na debiju Gorana Tomića na novom radnom mestu, dok je tim s Kvarnera poslednju prvenstvenu pobedu protiv Osijeka upisao još u februaru 2020. godine kad je jedini pogodak na utakmici postigao Aleksander Gorgon.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

I Rijeka i Osijek u ovaj meč ulaze u dobrom raspoloženju. U poslednjih pet utakmica, Rijeka ima četiri trijumfa i poraz od Hajduka na Rujevici 2:3. Osijek će u Rijeci igrati bez Žapera, Klajnhajslera, Lončara, Jugovića i Ivušića, a sva petorica igrača su standardni prvotimci. Ipak, Osiječani imaju "dugu" klupu.

Ramona Miereza, prošle sezone najboljeg strelca i igrača Osijeka, neće gol. Poslednji pogodak u prvenstvu postigao je baš protiv Rijeke, a dotad je skupio 566 minuta na terenu bez pogotka. Protiv Lokomotive u Zagrebu, asistirao je za gol Dakua, ali učinak od dva pogotka i jedne asistencije u 14 HNL mečeva ove sezone je premalo za najskuplje pojačanje u istoriji kluba.

Uz El Tora, najveće razočaranje ove sezone u redovima Osijeka je Damjan Bohar, povremeni slovenački reprezentativac koji u 19 utakmica ima identičan učinak kao argentinski napadač. On bi danas trebalo da igra od starta, s tim da postoj mogućnost da Bjelica iznenadi i od prve minute stavi Gržana, piše portal Germanijak.

Što se tiče Rijeke, izuzev Libera i Galešića, koji svakako nisu članovi udarnih 11, Tomić na raspolaganju ima sve fudbalere.

HRVATSKA 1 – ODLOŽENI MEČ 14. KOLA

Sreda

17.00: (2,25) Rijeka (3,35) Osijek (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RijekaOsijekHNLHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara