Osijek propustio meč loptu na Maksimiru, Bruno Petković ostavio Dinamo u trci

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.11.21. | 17:15

Na kraju remi u velikom derbiju hrvatskog prvenstva

 Sve je slutilo na predaju krune u maksimirskoj šumi. Posle šokantnog poraza od Lokomotive, Dinamo se mučio i u većem delu derbija hrvatskog prvenstva. Imao je Osijek Nenada Bjelice na panju glavu apsolustnog šampiona HNL-a, vodio u Zagrebu, ali je u finišu meča Bruno Petković demonstrirao klasu i udarcem glavom spasao Krznara muka. I ovako će ih, nesumnjivo, biti.

Remi u derbiju hrvatske lige (1:1) ostavio je Osijek na prvom mestu uz tri boda više i meč više u odnosu na Dinamo. Ali sigurni smo da Nenad Bjelica nije zadovoljan konačnim ishodom, uzimajući u obzir da je sve bilo spremno za njegovu veliku osvetu Dinamu i Zdravku Mamiću.

Izabrane vesti

Ništa nije slutilo, bar na početku meča, da će stadion Dinama biti poprište neizvesnog meča. Domaćin je krenuo vrlo agresivno, Osijek do osmog minuta praktično nije izašao sa svoje polovine. Međutim, gosti iz Slavonije su brzo šokirali publiku u Zagrebu. Bila je to prosta i efikasna akcija. Posle prijema lopte Topčagić je izbacio u for Folića koji je pobegao Teofilu Ketrinu i doveo lidera u vođstvo.

Nastavio je Dinamo sa ofanzivom i jakim presingom na sredini terena. Veliku šansu propustio je Gojak.

Kako je vreme prolazilo, tako je bilo sve jasnije opredeljenje Nenada Bjelice da pojača defanzivni blok. Sjajano je delovala odbrana Osijeka, svi gostujući igrači su stajali iza lopte. Dinamo se mučio i tražio prostor preko krila.  Imali su nekoliko dobrih kontri gosti, promašio je Mierez iz dobre pozicije. Kazna je stigla ekspresno: Mišić je ubacio loptu u šesnesterac gostiju, Bruno Petković je bio odlično čuvan, ali je majstorski pogodio za realnih 1:1.

HRVATSKA 1 – 13. KOLO

Petak

Hrvatski Dragovoljac – Slaven 1:2 (0:2)

/Majstorović 73 – Bosec 3, Krstanović 10pen/

Subota

Dinamo Zagreb - Osijek 1:1 (0:1)

/Petković 81 - Fiolić 16/

17.05: (2,20) Istra (3,25) Šibenik (3,45)

Nedelja

15.00: (2,40) Gorica (3,35) Lokomotiva (2,95)

17.30: (2,70) Rijeka (3,25) Hajduk (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bruno PetkovićNenad Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara