Osimen leti i daje golove sa krova Dijega Maradone – Nemci počišćeni! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.03.23. | 22:51

Napoli krenuo u laganom ritmu, ali na kraju zgazio Ajntraht – 3:0

Napoli je krenuo u leru, potom ubacio u petu brzinu i zgazio Ajntraht iz Frankfurta. Jedina konstanta bio je Viktor Osimen. Drhtala je publika na Dijegu Maradoni usled želje trener lidera Serija A Lučijana Spaletija da prezentira tehnički fudbal, u elitnom takmičenju još jednom demonstrira da je ova generacija Napolija nešto posebno. Imao je Ajntraht šanse da kazni nizak nivo koncentracije u poslednjoj liniji italijanskog predstavnika u prvom poluvremenu i zakuva situaciju, ali je za rivala imao i Viktora Osimena.

Ponovo je sjajni napadač demonstrirao ekstra klasu, pošto je jedan ne baš idealan centašut Politana magičnim trzajem glave sproveo u mrežu i praktično na taj način stavio tačku na dvomeč. Na kraju je bilo 3:0, uz utisak da je Napoli u drugom poluvremenu pojačao i poslao poruku rivalima pred žreb u petak da neće biti u kategoriji poželjinh timova. Posebno zbog Viktora Osimena, čiji gol će se izučavati u svim školama fudbala. Ako onakv let do krova stadiona Dijego Maradona može da se uživa. To je, još jednom da ponovimo, čista klasa.

Izabrane vesti

Očigledno je bilo da je trener Ajntrahta Oliver Glasner mnogo bolje pripremio revanš susret. Za nešto veliko bilo je kasno, ali su Nemci vrlo lako mogli da zakomplikuju posao domaćinu. Nisu napadi Napolija bili fluidni i tačni kao u Frankfurtu. Sve što je domaćin uradio bile su dve prilike Hviče Kvarachelije. Oba puta ga je pročitao Kevin Trap. Insistirao je Napoli na igri iz poslednje linije, do te mere da je navijačima na Maradoni skako pritisak u nekolikonavrata. Malo je nedostajalo Boreu i Kamadi da iskoriste greške štopera Ki i Lobotkini pasovi bili su vrlo sumnjivi i rizični. Međutim, u akciji u kojoj je zablistao Osimen (treći gol u Ligi šampiona), veliki posao je napravio Lobotka. Ničiju loptu je iz prve poslao na bok Politanu, usledio je centaršut i opisana reakcija Viktora Osimena.

Lagano su igrači Napolija proslavljali pogodak prvog strelca tima, kao da su očekivali da će pre ili kasnije, bez obzira na igru sa mnogo rizika, da dođu do prednosti. Ujedno i održe visok standard italijanskog fudbala, koji će prvi put od 2006. godine imati tri predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona.

Nije baš tipično za nemačke predstavnike, ali igrači Ajntrahta su se predali posle gola Osimena. Ostavili sunadu u svlačionicu stadiona u Napolju i izašli na streljanje. Nije propustio Osimen da ih kazni. Igrao se 53. minut kada je domaći tim strpljivo gradio napad, sve je počelo od Hviče, potom je Di Lorenco provukao loptu pored Trapa i omogućio Osimenu da ukliza i postigne drugi gol na meču. Povredio se tom prilikom sjajni napadač, ali je publika na jugu Italije mogla da odahne.

Raspala se na sitne komade igra Ajntrahta u tim trenucima. Videlo se to i u 53. minutu kada je Zjelinski u šesnestercu gostiju došao do lopte pored trojice rivala, okreno se ka golu i naterao Sova da ga saplete. Poljak je bio siguran sa bele tačke.

Imao je želju Ajntraht da bar ublaži poraz – nije uspeo. Istakao se i Meret prilikom udarca Rodea.

NAPOLI - AJNTRAHT 3:0 (1:0), prvi meč 2:0

/Osimen 45+2, 53, Zjelinski 64/

Napulj

Stadion: Dijego Armando Maradona

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Žuti kartoni: Žesus (Napoli), Ndika, Lenc, Gece (Ajntraht)

Napoli (4-3-3): Meret - Di Lorenco, Rahmani, Kim (67. Žesus), Rui - Angisa, Lobotka, Zjelinski (74. Ndombele) - Politano (67. Lozano), Osimen (od 82. Simone), Kvarachelija (74. Elmas)

Ajntraht (4-2-3-1): Trap - Buta, Tuta, Ndika, Lenc (67. Maks) - Rode (74. Maks), Sov - Knauf (62. Alidu), Gece, Kamada - Bore.


LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA

Ranije odigrano

Klub Briž – Benfika 1:5, prvi meč 0:2

Milan – Totenhem 0:0, prvi meč 1:0

Borusija Dortmund – Čelsi 0:2, prvi meč 1:0

Pari Sen Žermen – Bajern 0:2, prvi meč 0:1

Juče

Mančester Siti - Lajpcig 7:0 (3:0), prvi meč 1:1

/Haland 22, 24, 45+2, 53, 57, Gundogan 49, De Brujne 90+2/

Porto - Inter 0:0, prvi meč 0:1

Danas

Napoli - Ajntraht 3:0 (1:0), prvi meč 2:0

/Osimen 45 i 53, Zjelinski 57 pen/

Real Madrid - Liverpul 1:0 (0:0) prvi meč 5:2

/Benzema 78/



tagovi

Viktor OsimenHviča KvarachelijaMario Gecestanislav lobotka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara