(Reuters)
(Reuters)

Osipa se Sevilja: Ode i Rakitić

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 14:32

Nova destinacija hrvatskog veziste trebalo bi da bude Saudijska Arabija

Prošle godine pehar Lige Evrope (još jedan, sedmi u takmičenju), ove borba za opstanak u Španiji. I u minuloj je Sevilja bila u donjem domu Primere, ali je ulaznicu za elitni kup osigurala osvajanjem trofeja u finalu sa Romom, što samo pokazuje u kakvim je problemima klub iz Andaluzije. Nisu samo rezultatski, mada su najočigledniji, već i organizacioni, finansijski, pa i stručni, pošto je Kike Sančes Flores već treći trener u sezoni.

U takvim okolnostima igrači maltene beže iz haotične sredine. Sledeći bi mogao da je napusti Ivan Rakitić. I sva je prilika da će se to desiti, pošto tamošnji mediji uveravaju da je kapiten ekipe pred selidbom u Saudijsku Arabiju. Konkretno, u Al Šabab iz Rijada, koji je nekoliko puta pokušavao da ga dovede, ali su se izgleda tek pred kraj aktuelnog prelaznog roka stekli uslovi da se posao realizuje.

Izabrane vesti

Rakitić je nekoliko puta javno kritikovao saigrače i poziciju Sevilje, govorio da igra najlošiju sezonu u karijeri i to su uporni Arapi jedva dočekali da ga napokon privole. Ove sezone samo dva gola je Ivan dao za Andalužane, jedan namestio u Primeri i još ako se zna da je na poziciji organbizatora igre doveden Hanibal Mažbri iz Mančester junajteda (na pozajmicu do kraja sezone) postaje jasno da bi i klub mogao da se saglasi sa ovom idejom. Naročito usled činjenice da Rakitiću u junu ističe ugovor.

Zasad nema informacija koliko novca bi Sevilja zaradila ovim transferom, međutim, pošto je samo nekoliko meseci do kraja saradnje, a uz to je dosta dao klub, moglo bi da se desi da obeštećenje bude simbolično, a možda čak klub i dozvoli hrvatskom internacionalcu da ode bez obeštećenja. Mahom zbog toga što je klub u finansijskim problemima i nije u stanju da priušti ogromne plate, a Rakitić je jedan od fudbalera koji najviše zarađuju. Konkretno, 3.000.000 evra.

Još letos, samo nekoliko sedmica posle osvajanja Lige Evrope, Sevilju su napustili golman Jasin Bono, Gonsalo Montijel, Papu Gomes, Usama Idrisi, Tomas Dilejni, a ove zime otišao je i Brazilac Fernando. Sledeći će kroz vrata Ivan Rakitić.


tagovi

TransferiZimski prelazni rok 2024SeviljaIvan Rakitić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara