Radnik (©Starsport)
Radnik (©Starsport)

Oslabljeni Radnički pogađao okvir gola, Radnik ide u drugi krug Kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 15:49

Tim iz Surdulice pobedio sa 2:0

Posle tri utakmice u Superligi bez pobede, Dušan Đorđević je uspeo da trgne ekipu Radnika.

Tim iz Surdulice je prošao u naredno kolo Kupa Srbije, pošto je lako kod kuće savladao oslabljeni Radnički, koji je na meč došao bez nekoliko standardnih prvotimaca i prvog trenera Vladimira Radenkovića. Takvu šansu Radnik, koji takođe kuburi sa dosta povređenih igrača, nije propustio i rutinski je došao do trijumfa – 2:0 (2:0).

Izabrane vesti

Dobar presing i još bolje kontre su bili odlike Radnika u današnjem meču. Pored dva gola imao je još nekoliko šansi da trijumf učini ubedljivijim. Kragujevčani su dali koliko su mogli u ovom sastavu, možda bi sa njihove strane utakmica bila neizvesnija da je Trifunović u 33. minutu pogodio mrežu umesto stative.

Radnik je poveo u 22. minutu udarcem Medića sa ivice šesnaesterca. Lopta je prošla kroz „šumu“ nogu, kasno je video golman Radničkog Leković, mada je utisak da je ipak mogao bolje da reaguje.

Mogao je u 38. minutu Radnik da duplira prednost, Spasić nije iskoristio odličnu šansu, ali zato jeste u poslednjem minutu poluvremena, kada je pobegao odbrani gostiju i zakucao loptu u mrežu za 2:0.

Samo što je počelo drugo poluvreme domaći tim je pogodio stativu posle prekida, a odgovor je stigao nakon sat vremena igre, kada je Dragutinović topovskim udarcem pogodio prečku. Kragujevčanima se baš nije dalo...

Vasilije Janjić je imao dve velike prilike sredinom drugog dela da dotuče Radnički, međutim, uputio je dva jako loša šuta.

Za pohvalu je što ritam meča nije opadao kako se bližio kraj, ni pored mnogo izmena. A, taman kada se očekivao kraj, Aleksa Damjanac, štoper Radničkog, dobio je direktan crveni karton zbog starta s leđa kojim je presekao kontru Radnika za gol.

KUP SRBIJE – ŠESNAESTINA FINALA

Radnik – Radnički Kragujevac 2:0 (2:0)

/Medić 22, Spasić 45/

16.30 (1.05) Partizan (14.00) Trajal (35.00)


tagovi

Kup SrbijeRadnik SurdulicaRadnički KragujevacDušan Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara