Miloš Pantović (MN Press)
Miloš Pantović (MN Press)

Oslabljeni TSC ide na noge Traktoristima, očekuje se debi Alekse Pejića

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 10:59

Vicešampion bez nekolicine fudbalera želi da konačno započne prolećni deo prvenstva pobedom (15 časova, TV Arena Sport 10)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Okončali su Topolčani pripreme, nadmetali se sa kvalitetnim timovima i puni zadovoljstva se vratili iz Španije. Svesni su u stručnom štabu TSC-a da su takmičarske utakmice nešto sasvim drugo, da će teško doći do bodova u duelu sa IMT-om (15 časova, TV Arena sport 10). Jeste tim iz Bačke Topole najbolja ekipa na gostovanjima (nisu doživeli poraz, primili samo tri pogotka, sve iz prekida), ali kako proleće uvek donosi novine, vicešampion Srbije je tek blagi favorit s obzirom na kadrovske probleme.

Izabrane vesti

Dve godine uzastopno TSC ne zna za pobedu na startu prolećnog dela prvenstva. Prošle sezone je poražen u Novom Pazaru (1:2), što je tada bila prva „nula“ na strani. Prethodno je mladost iz Lučana uzeli meru dve (2:0), pogocima bivšeg fudbalera Topolčana, Janka Tumbasevića. Slavio je TSC pre tri godine u derbiju sa Vojvodinom u Novom Sadu (1:0), kad je za tri boda pogodio Marko Petković. Nije na umu Topolčanima nikakva tradicija, ali će po svaku cenu i ići na trijumf, ne bi li borbu za Evropu započeli na najlepši mogući način.

Bez obzira na položaj na tabeli, pokazao je IMT da je tvrd orah. Traktoristi su u prethodnom duelu sa Topolčanima poraženi tek pogotkom Martina Mirčevskog pet minuta pre kraja, a nije da se tadašnji domaćin nastvarao šansi. Svestan je kvaliteta protivnika i šef struke TSC-a, Žarko Lazetić, koji navodi koje sve kvalitete poseduje ekipa njegovog kolege po struci, Nebojše Jandrića.

IMT-u upućujem velike komplimente, pre svega na izlaznom transferu kluba (Miloš Luković u Strazbur, op. au). Vidi se da zna šta radi, Luković je drugi strelac lige, klub je momku rođenom 2005. dao kapitensku traku i on je opravdao, potpisao za klub iz „Liga petice“ i ostao na pozajmici. Sa druge strane, Beograđani nisu menjali tim, najmanje uz nas. Ne možemo da ih definišemo, baš sam pričao sa stručnim štabom, da li žele posed, da li tranziciju, da li da su u niskoj zoni, gde se osećaju lagodnije i u svim fazama igre su dobro organizovani“, naveo je Lazetić.

TSC će biti lišen usluga Ifeta Đakovca koji meč propušta zbog žutih kartona, Josip Ćalušić i Mateja Đorđević su već duže vreme van pogona, a njima se sa povredama pridružuje još nekolicina igrača. Nije tim iz Bačke Topole bez razloga pravio širi kadar za ovu sezonu, što se već kroz niz utakmica pokazalo kao dobra odluka. Priznaje i šef struke Topolčana da očekuje neizvesnu utakmicu, ali da veruje u svoje fudbalere. Priliku da debituje bi mogao da dobije i Aleksa Pejić, jedino zimsko pojačanje vicešampiona.

Radin neće moći da igra, a Đakovac ima kartone. Verovatno neće ulaziti ni Jovanović, Stojić, Cvetković i Stanić, a Ćalušić i Đorđević su na duže vreme van stroja i to nam sve malo kvari pripremu meča. Biće neizvesno i očekujem izvanrednu utakmicu, kao i najbolji mogući IMT, koji nema problem sa motivacijom. Svesni smo da nas čeka ozbiljna utakmica. Igramo na dobrom terenu sa veštačkom podlogom, ali svakako bolje nego da idemo negde gde je blato“, rekao je Žarko Lazetić.

Utakmica se igra danas od 15 časova, pravdu će deliti Miloš Milanović, a projetkovani sastav TSC-a u formaciji 4-3-3 izgleda ovako: Ilić – Vlalukin, Krstić, Antonić, Petrović- Milosavljević, Kuveljić, Vulić – Pantović, Milovanović, Ćirković.



MOZZART BET SUPERLIGA - 20. KOLO

Petak

Radnik - Čukarički 0:3 (0:2)

/Miladinović 1, 18, Abubakar ag 73/

Subota

Železničar - Novi Pazar 2:2 (2:1)

/Đorđević 8, Romanić 45 - Karaklajić 33, Suma 90 pen/

Javor - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 62/

Vojvodina - Mladost 1:1 (0:0)

/Radulović 83p - Eze 96/

Crvena zvezda - Voždovac 2:1 (2:0)

/Rodić 9, Olajinka 16 - Nešković 86/

Nedelja

13.00 (2,25) Radnički 1923 (3,30) Radnički Niš (3,30)

15.00: (4,10) IMT (3,50) TSC (1,90)

Ponedeljak

16.00: (2,30) Napredak (3,30) Spartak (3,20)




tagovi

TSC Bačka TopolaŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara