©Reuters
©Reuters

Osnabrik pred velikim ispitom: Obaranje negativnog rekorda kao šamar otrežnjenja ili korak ka trećem rangu?

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.04.21. | 12:06

Sastav iz Saksonije posle teškog poraza dočekuje Jan Regensburg u zaostalom susretu 24. kola drugog ranga nemačkog fudbala

Doživeli su fudbaleri Osnabrika katatstrofu minulog vikenda. Pre samo tri dana pretrpeli su poraz od Braunšvajga (0:4), direktnog konkurenta u borbi za opstanak u Cvajti. Poraz je još teži zbog činjenice da je 10. vezani na njegovom stadionu, pa je četa Markusa Feldhofa oborila negativan rekord lige, star 20 godina. Zato je predstojeći meč biti ili ne biti za sastav iz Saksonije. Ponovo će igrati pred praznim tribinama Bremer Brike stadiona, a gost će biti još jedan rival iz donjeg doma: Regensburg (18.30).

18.30: (2,85) Osnabrik (3,15) Jan Regensburg (2,55)

Izabrane vesti

Niko u klubu nije očekivao ovakav rasplet sezone, posebno ne da će se u aprilu pričati o negativnom rekordu. Osnabrik je na prva tri meča kod kuće ostvario učinak od dva trijumfa i remija, ni izbliza se nije činilo da će u narednih 10 ostati bez bodova. U martu je ekipu preuzeo 46-godišnji Feldhof, mandat je počeo remijem sa Nirnbergom, potom je pretrpeo poraz od Sankt Paulija, da bi početkom aprila nadigrao Karlsrue. Nakon trijumfa se atmosfera naglo podigla, zavladao je optimizam, ali je usledilo bolno otrežnjenje u duelu sa Braunšvajgom. Pred minuli vikend Ajntraht je imao isti bodovno saldo, slabiju gol razliku, ali se sve preokrenulo za 90 minuta.

Trener Markus Feldhof veruje u bolje rezultate, a nadu mu pruža dobra partija protiv Karlsruea. Ističe i da bi debakl u duelu sa Braunšvajgom mogao da ima i pozitivan efekat na ekipu.

"Moramo da odreagujemo drugačije i da budemo značajno bolji ako želimo da ostanemo u ligi. Možda su posle utakmice sa Karlsrueom igrači pomislili da su postigli nešto. Još uvek ništa nismo ostvarili. Težak poraz je tu učinio još jasnijim, ali bi mogao da ima pozitivan efektan pred nastavak sezone. Šamar koji budi i iz najdubljeg sna".

Regensburg sa druge strane ima sezonu punu uspona i padova. Najveći uspeh svakako je plasman u četvrtfinale Kupa Nemačke, gde je tim iz Bavarske pretrpeo tesan poraz od bundesligaša Verdera iz Bremena (0:1). Ekipa Mersada Selimbegovića je sa druge strane u seriji od tri meča bez trijumfa u Cvajti, ali ima pet bodova više od današnjeg rivala koji je prvi ispod crte i pobeda bi joj praktično obezbedila opstanak u drugom rangu.

U prvom delu sezone Osnabrik je bio ubedljiv kao gost (4:2), ali problem za ovu ekipu nisu gostovanja (sedmi tim lige kada se gledaju mečevi na strani), već utakmice u svom domu. Ipak, tradicija je na njegovoj strani, kako je dosad pretrpeo samo jedan poraz od Regensburga i to u trećem rangu pre gotovo pet godina. Sa druge strane, kod kuće je poslednji put nadigrao tim iz Bavarske 2014. godine. Takođe, na poslednjih šest duela ovih ekipa mreže su se tresle na oba kraja terena, u minula tri duela viđena je i prava kiša golova (ukupno 16).

NEMAČKA, CVAJTA - ZAOSTALI SUSRET 24. KOLA

Sreda

18.30: (2,85) Osnabrik (3,15) Jan Regensburg (2,55)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaOsnabrikJan Regensburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara