Ostaje u Slovačkoj: DAC otkupio Željka Gavrića od Ferencvaroša

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 18:28

Srbin ostaje u Dunajskoj Stredi

Godinu dana provedenih na pozajmici u DAC Dunajskoj Stredi bilo je dovoljno da Željko Gavrić ubedi rukovodstvo slovačkog kluba da otkupi njegov ugovor od Ferencvaroša i dogovori sa nekadašnjim Zvezdinim đakom saradnju do leta 2026. godine.

Izabrane vesti

"Uprava DAC-a dogovorila je sa Ferencvarošem transfer srpskog fudbalera i otkupila ugovor od šampiona Mađarske. Sa 22-godišnjim ofanzivcem, koji je sa nama od prošle jeseni, ugovor je potpisan do juna 2026. godine", navedeno je u saopštenju.

Gavrić je u redovima slovačkog tima upisao minute na 16 utakmica i postigao četiri gola uz dve asistencije, a pošto je parafirao ugovor istakao je zadovoljstvo zbog ukazanog poverenja.

"Moja odluka je bila brza i jasna. Osećam se odlično u Dunajskoj Stredi i smatram da imamo tim za visoke domete. Uzbuđen sam što se moja karijera nastavlja u ovom klubu, gde sam okružen odličnim saigračima i trenerima. Uveren sam da nas očekuju značajni uspesi u narednim sezonama“, rekao je Gavrić.

Velika očekivanja izrazio je i Jan van Daele, sportski direktor kluba.

"Željko je potvrdio kvalitet na pozajmici u našem timu, bio je standardni član startne postave do nesrećne povrede. Uložili smo ogroman napor da Željka otkupimo, a taj posao iskomplikovala je njegova povreda, ipak lekarski izveštaji su nas uverili da će biti u konkurenciji za tri do četiri nedelje. Svi u klubu se raduju što ćemo ga imati na raspolaganju na putu do ostvarenja zajedničkih ciljeva i u daljem napretku".

Gavrić je u Ferencvaroš stigao iz Crvene zvezde leta 2021. godine za obeštećenje od 1.200.000 evra, a posle sezone u kojoj je odigrao 15 utakmica prosleđen je na pozajmicu u Slovačku.


tagovi

Željko GavrićDunajska StredaFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara