Fudbaler Bragantina, Helinjo (©AFP)
Fudbaler Bragantina, Helinjo (©AFP)

Ostalo još jedno mesto u osmini finala Kupa Brazila, Bikovi maštaju o prvom trofeju

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 23:10

Bragantino u noći između utorka isrede (02.30 časova) dočekuje Gojas, iz prvog meča ima prednost od 2:1

U noći između utorka i srede ćemo da dobijemo i poslednjeg učesnika osmine finala Kupa Brazila. Od 02.30 časova po srednjoevropskom vremenu je na programu revanš meč između Bragantina i Gojasa. Bikovi pred svojim navijačima brane prednost od 2:1.

Iako je od ulaska austrijskog kapitala, odnosno dolaska Red Bula, uspon Bragantina i više nego očigledan, navijači još čekaju na prvi trofej. Prošle godine su Bikovi igrali finale Kopa Sudamerikane, ali su poraženi, dok još nemaju kvalitet da se umešaju u prvenstvu u borbu za vrh.

Izabrane vesti

Idealno takmičenje zato bi moglo da bude Kup Brazila, jer Bragantinu je najvažnije da probije led. Ove sezone je na dobrom putu da dođe do završnice, jednom nogom je već u osmini finala. Bitno mu je samo da odbrani svoj teren.

Nije malo imao sreće prilikom žreba za treće kolo, pošto je za rivala dobio još jednog prvoligaša. Gojas je za razliku od Bikova već odigrao dva meča u kupu, eliminisao je Sousu i Krisijumu. Sa Bragantinom će već malo teže.

02.30: (1,62) Bragantino (3,45) Gojas (5,70)

Iako je još uvodna faza sezone, ovo će da bude čak treći put da se u njoj sastaju ova dva tima. Posle prvog susreta u kupu, 21. aprila, odmerili su snage i u Seriji A. Pre samo tri dana su odigrali 1:1 na terenu Gojasa. Vodili su Bikovi pogotkom Artura od 40. minuta sve do 74, kada je Nikolas postavio konačan rezultat.

Ta podela bodova je poslala oba tima u donji deo tabele, posle osam kola je Bragantino 14. sa 10 poena, jednim više od 15-plasiranog Gojasa. Definitivno su Bikovi u lošijoj formi, računajući sva takmičenja, vezali su sedam mečeva bez pobede (tri remija i četiri poraza). Dva uzastopna u Kopa Libertadores, od Estudijantesa (1:0) i Nasionala (3:0) koštali su ga nastupa na međunarodnoj sceni. Nije uspeo da zauzme ni treće mesto, pa da se preseli u Kopa Sudamerikanu.

Gojas, poput Bragantina, takođe nikada nije osvojio nijedan trofej. S tim što, za razliku od Bikova, jednom je stigao do finala Kupa Brazila. Doduše, davne 1990. godine, kada ga je Flamengo savladao sa 1:0.

Ove sezone su u osminu finala prošli Atletiko GO, Seara, Fluminense, Baija, Sao Paulo, Korintijans, Botafogo, Atletiko Mineiro, Fortaleza, Atletiko Paranaense, Palmeiras, Amerika Mineiro, Kruzeiro, Flamengo i Santos.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KUP BRAZILA – ŠESNAESTINA FINALA (REVANŠ)

Sreda

02.30: (1,62) Bragantino (3,45) Gojas (5,70) - prvi meč 2:1

***Kvote su podložne promenama


tagovi

BragantinoGojasFK GojasKup Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara