Radost Ostojića posle gola (©MN Press)
Radost Ostojića posle gola (©MN Press)

Ostojić otkriva detalje gola u finalu kupa: Stojković me je pitao, otkud ti ovde, kad nije trebalo da ideš na skok?

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.05.20. | 13:54

Iskusni štoper crno-belih objašnjava situaciju kod jednog od najvažnijih trenutaka u svojoj karijeri

Godinu po godinu i eto Bojana Ostojića na leto 2021. punih pet godina u Partizanu. Iskusni štoper je tokom pauze izazvane pandemijom virusa korona po drugi put uzastopno produžio ugovor sa crno-belima, pa će i naredne sezone biti oslonac odbrane Parnog valjka.

Ostojić je prošle sezone doneo crno-belima trofej golom, koji je ponovo hit među navijačima Partizana, jer društvenim mrežama kruži video na kojem se jasno vidi da se Ostojić pomalo zaboravio tokom proslave, pa je ušao na teren nekoliko trenutaka nakon što je nastavljen meć.

Izabrane vesti

"Iskren da budem kada sam postigao gol nisam znao ni gde da trčim, ni šta da radim. Mene je ponela ta atmosfera i emocija. Nisam znao ni gde trčim, ni šta radim. Kada se nastavila utakmica, ja sam se posle nekoliko sekundi vratio na teren. Kad sam se vratio na teren sudija mi je rekao: Au, Ostoja. Nisam te ni video da si izašao, mogao sam da ti dam žuti karton. Ja sam rekao, mogao si da mi daš i crveni, više nije bilo ni bitno", uz osmeh priča štoper Partizana.

Prilikom tog prekida došlo je do promene pozicija između Uroševića i Ostojića, pa je stameni štoper išao na skok.

"Radili smo na treninzima, kod prva dva prekida je Urošević trebalo da ide na skok. On je išao na prvi prekid, kod drugog sam rekao: Idi ti nazad, ja ću da idem na skok i uspostavilo se kao pun pogodak".

Da li je u pitanju bio neki predosećaj?

"Ne znam, tako se ispostavilo, zamenili smo pozicije. Njega sam vratio na centar, a ja sam išao na skok. Žule Stojković mi je rekao: Otkud ti ovde, kad nije ni trebalo da budeš na skoku?", još jednom se iskreno nasmejao Ostojić.

Bojan Ostojić (©MN press)Bojan Ostojić (©MN press)

Nakon finala prošlogodišnjeg kupa Ostojić je dobio produžetak saradnje, a prethodno je dobio uramljeni dres sa brojem 99. To je zbunilo čak i Miloševića, koji je mislio da je u pitanju oproštaj.

"Meni je isticao ugovor posle te utakmice, to mi je bio 99. meč. Šef je mislio da ću posle tog meča da se oprostim od fudbala. Verovatno nije dobro razumeo celu situaciju, ali ispostavilo se da sam posle toga produžio ugovor još godinu dana, na moju najveću sreću. Za vreme ove situacije sam potpisao na još godinu dana. Izgleda kod mene ide godina za godinom. Presrećan sam što ću i dalje biti deo ove ekipe".

Povratak na teren posle pauze nije bio nimalo lagan za igrače.

"Moram da budem iskren, otkad smo počeli sa treninzima baš se pojačao rad. Prolazimo opet kroz mini pripreme, koje nam teško padaju. Nije bilo lako ni izdržati meč protiv Zemuna po suncu, prethodnih dana imali jake treninge. Moramo ozbiljno da se spremamo za nastavak prvenstva".

Prvenstvo se nastavlja narednog vikenda, a Partizan je pre svega orjentisan na odbranu trofeja u Kupu Srbije.

"Spremamo se za odbranu Kupa, ali moramo da idemo utakmicu po utakmicu. Prvo Mladost iz Lučana, za koju moramo da budemo maksimalno fokusirani".

Uz Ostojića su proteklih sezona stasavali mladi igrači, a sada su u prvom planu Denis Stojković i Nikola Štulić.

"Jeste, dosta sam ih ispratio i dočekao. Partizan oduvek ima dobru školu i može da se osloni na mlađe kategorije. Treneri mlađih selekcija rade izuzetan posao i svakih šest meseci izbace ponekog igrača koji može da konkuriše za prvi tim", zaključio je Ostojić.



tagovi

Bojan Ostojić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara