Grem Poter (©AFP)
Grem Poter (©AFP)

Ostrvo hvali Potera: S Englezima u timu Čelsi je na pravom putu

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.10.22. | 10:36

Oduševljenje u engleskoj javnosti igrom londonskog kluba protiv Milana

Doneo je Tomas Tuhel Čelsiju trofej Lige šampiona, ali je novo rukovodstvo kluba, predvođeno Todom Bolijem, rešilo da se posle slabog starta sezone 2022/2023. Nemcu zahvali na saradnji. Poraz u Zagrebu skupo je koštao.

Umesto Bavarca angažovan je Grem Poter pod čijim vođstvom je Brajton imao blistava izdanja. Mladi Englez debitovao je remijem sa Salcubrgom u Ligi šampiona (1:1), zatim je uz dosta sreće golom u 90. minutu savladan Kristal Palas 2:1, a u sredu je odigran meč koji nagoveštava velike domete Čelsija pod Poterovom komandom. Milan je bez mnogo muke pobeđen 3:0.

Izabrane vesti

Sjajnu partiju pružio je 22-godišnji Ris Džejms, koji je zahvaljujući golu i asistenciji proglašen za igrača utakmice protiv Rosonera. Igrao je izdanak Čelsijeve škole redovno i kod Tuhela, te njegov nastup nije posebno iznenađenje, ali šansa nekim drugim engleskim igračima obradovala je navijače Čelsija i privukla pažnju redovnih fudbalskih analitičara u Engleskoj poput bivših igrača Rija Ferdinanda i Džoa Kola.

U startnoj postavi za duel sa Milanom pored Džejmsa bili su Bendžamin Čilvel, Ruben Loftus-Čik, Mejson Maunt i Rahim Sterling, dok su sa klupe ušli Trevo Čaloba i Konor Galager.

"Broj engleskih igrača sa engleskim trenerom na čelu je nagoveštaj boljih dana. Pobeda je bila tako rutinska, a to pokazuje da Čelsi ide u pravom smeru", istakao je Kol, nekadašnji reprezentativac i vezista Plavaca.

Zadovoljan smanjenim brojem inostranih igrača u timu bio je i bivši štoper Mančester Junajteda i Engleske.

"Postojao je veliki pritisak jer Čelsi nije dobro počeo u Ligi šampiona. Bitno je osvajati bodove kod kuće, a čak su uspeli i da pruže šansu nekim igračima koji je nisu često dobijali. Poter je imao sedmoricu Engleza na terenu što je za pohvalu. Čini se da dobro upravlja ekipom, Momentum je dobar, oseća se to među navijačima i to je važna stvar u povratku na pravi put. Ponovo postoji hemija između navijača i igrača. Trener i kapiten su to verovatno uvideli", konstatovao je Ferdinand.

Trener je hvaljen za odluke oko tima i vođenje utakmice, a za odličnu igru Ris Džejms.

"Nemam dovoljno superlativa kojima bih ga opisao. Celo veče je bio na vrhuncu", oduševljen je Džo Kol igrom Čelsijevog krila.

Rio Ferdinand ga je uporedio sa Liverpulovim superstarom Trentom Aleksander-Arnoldom.

"Ono što mi se posebno dopalo u Džejmsovoj igri je njegova agresivnost prema Rafaelu Leau u drugom poluvremenu. Kao da mu je poručio: 'Čuvaću te, a istovremeno ću biti efikasan na drugoj strani terena'. On je borac, na lopti je jednako dobar kao Trent, ali je defanzivno trenutno bolji. Bolje brani situacije jedan na jedan. Nadmetanje njih dvojice biće sjajna stvar za Premijer ligu. Trenutno je Ris u prednosti, ali to može da se promeni jer su svakom igraču mogući usponi i padovi".

Biranim rečima o mladom fudbaleru govorio je i trener.

"Ris je fantastičan igrač i mlad je, tako da ima još prostora da napreduje. Uživanje je raditi sa njim, njegov potencijal ide u nebesa i moj posao je da mu pomognem da ga iskoristi. Mogao bi da postane legenda Čelsija, ali da bi se to dogodilo, potrebno je da kao tim pravimo dobre rezultate", rekao je Poter.

Londonski Plavci naredni meč igraju protiv Vulverhemptona u Premijer ligi, što će biti dobra prilika za nove bodove i pomak ka vrhu tabele, a potom sledi gostovanje na San Siru.


tagovi

Grem PoterČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara