Fudbaleri Salcburga (©Reuters)
Fudbaleri Salcburga (©Reuters)

Osveta se pije hladna

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.06.20. | 12:07

Salcburg čeka deprimirani LASK, ali potlačeni ponekad ume da uzvrati kad niko ne očekuje

Do pre mesec dana verovalo se da će u finišu prvenstva Austrije sve pucati od neizvesnosti. Pre izbijanja korone LASK je pobedio Salcburg u gostima, preuzeo prvo mesto na tabeli i kao lider je dočekao prekid prvenstva.

Mora se reći da je Salcburg proleće odigrao veoma loše, da su prodaje bitnih igrača, kao što su Haland i Minamino uzele danak i odrazile se na rezultate, što je LASK, kao ekipa koja je već dve godine u velikom naletu, znao da iskoristi.

Izabrane vesti

A onda je LASK u pauzi uradio nešto – za Austrijance – neoprostivo. Dok su svi bili iza svoja četiri zida u karantinu, crno-beli su tajno držali kolektivne treninge. I neko ih je ocinkario. Fudbalski savez Austrije je bio nemilosrdan: klub iz Linca je kažnjen oduzimanjem šest bodova za ovu i šest za sledeću sezonu!

Sve je to srušilo snove o tituli kao kulu od karata. Kada se prvenstvo nastavilo, LASK nije mogao da se prepozna. U tri dosadašnja kola osvojio je samo bod. Kod kuće je izgubio od Hartberga (2:1) i od Rapida (1:0). Snovi o tituli su se raspali.

S druge strane, Salcburg ponovo igra kao sat. Kao da je renoviranom timu bilo potrebno vreme da se „slegne“, što se desilo tokom pauze. U nastavku prvenstva Crveni bikovi su osvojili svih devet bodova i osvojili kup. Na četiri utakmice gol-razlika 18:1! Čemu onda LASK može da se nada?

Osveta je često pogonsko gorivo na koje ne sme da se zaboravi. Ima tim iz Linca veliki motiv da pokaže da je zaslužio da se bori za titulu do kraja, samo da nije tako drakonski kažnjen, čime je Salcburgu trofej serviran na tanjiru.

Tri puta su tokom sezone ova dva tima odmerila snage. Prvo je u Lincu bilo 2:2, potom je LASK slavio u Salcburgu 3:2, da bi Crveni bikovi odgovorili pobedom u kupu sa 1:0.

Salcburg deluje mnogo bolje i favorit je, bez dileme. Bliži je pobedi. A LASK nema šta da izgubi. Može samo da dobije, da dokaže pobedom da zaslužuje mnogo više od četvrtog mesta na kojem je sada. Biće otvoren meč, biće i, verujemo, golova.

AUSTRIJA 1, PLEJ-OF - 26. KOLO

Nedelja

17.00: (2,65) Hartberg (3,30) Šturm (2,65)

17.00: (2,25) Rapid (3,45) Volfzberger (3,15)

19.30: (1,45) Salcburg (4,60) LASK (7,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija 1LASK LincSalcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara