Slovan ide u Ligu Evrope (©Shutterstock)
Slovan ide u Ligu Evrope (©Shutterstock)

Otklonjena poslednja dilema u Češkoj: Slovan Liberec u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.07.20. | 20:06

U baražu savladana Mlada Boleslav

Poslednja dilema otklonjena u Češkoj: Slovan Liberec je uzeo poslednju evropsku vizu za narednu sezonu. Plavo-beli su u baražu za plasman u Ligu Evrope savladali Mladu Boleslav sa 2:0 i tako se posle četiri godine vratili na međunarodnu scenu.

Jakub Pešek je u 62. minutu načeo goste, da bi pobedu pečatirao Kamso Mara osmim Slovanovim pogotkom sa penala u ovoj sezoni. Tačno toliko su ih i izveli, mada ovde nisu penali odlučili, prosto, Liberec je bio bolji tim, a današnjeg rivala je savladao na sedam od poslednjih osam prvenstvnih sudara.

Izabrane vesti

Što se tiče Mlade Boleslav, oni nisu uspeli da ponove uspeh iz prošle sezone, mada se ni tada nisu domogli grupne faze Lige Evrope pošto ih je u trećem kolu kvalifikacija zaustavio FCSB. U stvari, Mlada Boleslav do grupne faze nije stigla još od sezone 2007/2008 kada je igrala u Kupu UEFA pošto je u plej-ofu izbacila Palermo.

Slovan je pak mnogo konkretniji u Evropi – dobro se toga sećaju i navijači Crvene zvezde koju su izbacili na leto 2007. godine – pa je u poslednjoj deceniji taj klub tri puta igrao grupu Lige Evrope. Jednom je čak i prošao, beše to u sezoni 2013/2014, kad ih je izbacio AZ Alkmar.

Što se tiče Češke dakle, Slavija kao šampion u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, Plzenj  kreće iz drugog, u Ligu Evrope idu Sparta, Jablonec i Slovan Liberec.


tagovi

Slovan LiberecČeška 1Češka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara