©Star Sport
©Star Sport

Otok nije veliki, ali briga jeste: Ko umesto Pavkova, ako ne bude spreman za Bragu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 09:20

Dioni i Živković nisu u željenoj formi, mladi Lazetić ima 85 minuta seniorskog fudbala

Crvena zvezda je protiv Proletera došla do željenih bodova bez mnogo poteškoća, ali je stručnom štabu Dejana Stankovića ostala velika briga - povreda Milana Pavkova. Snažni golgeter iz Begeča je doživeo peh u drugom poluvremenu utakmice sa ekipom iz Slane bare, povredio je koleno i prinudno napustio teren u 62. minutu, pa je odmah bilo jasno da bi njegov nastup u mečevima sa Bragom (četvrtak, 18.45) i Partizanom (nedelja, 18.00) mogao da bude pod znakom pitanja.

Pregled magnetnom rezonancom otkloniće sve dileme, a kako piše Sportski žurnal, dobra je stvar što se nije pojavio veliki otok. Prema prvim prognozama, veruje se da nije reč o ozbiljnijoj povredi, ali bi mogao da miruje nekoliko dana. Ukoliko bude morao da pauzira, onda bi bilo prilično rizično stavljati ga u startnih 11 protiv Brage, bez adekvatnog broja treninga na početku ove nedelje.

Izabrane vesti

Da nije bilo povrde, Pavkov bi imao zacementirano mesto u timu i izvesno bio starter i u Ligi Evrope, ali i u 165. večitom derbiju, ovako, ukoliko ne bude bio maksimalno spreman, Dejan Stanković će pokušati da pronađe alternativno rešenje, mada u ovom trenutku deluje da nema adekvatne zamene za snažnog napadača.

DIONIJU NEDOSTAJE GOL, RIŠAIRU TAKMIČARSKI MEČEVI, LAZETIĆU ISKUSTVO

Loisu Dioniju je prijala reprezentativna pauza, gde je uspeo da nadogradi nedostatke u vidu fizičke forme, pa je francuskom napadaču psihološki momenat u ovom trenutku najveći protivnik. Stanković je pokušao da ga "dobije" protiv Proletera, izborio se za dve stopostotne šanse na startu meča, ali ih nije iskoristio, pa je usledio pad do kraja prvog poluvremena, a onda i izlazak sa terena.

Zamenio ga je Rišairo Živković, koji je dobro otvorio drugo poluvreme i namestio dobru situaciju za Milana Pavkova, ali je kasnije postalo evidentno da su mu neophodni takmičarski mečevi i pravi ritam kako bi svoju veliku brzinu stavio u službu tima i rezultata. On bi mogao da predstavlja Stankovićevu alternativu za Pavkova, ali je pitanje da li bi bio u stanju odmah da donese konkretnu razliku u kvalitetu na samom terenu.

(2,30) CRVENA ZVEZDA (3,30) BRAGA (3,15)

Talenat i fizičko stanje supertalentovanog Marka Lazetića nisu sporni. Puštanjem Nikole Krstovića da ode u inostranstvo, crveno-beli su jasno stavili do znanja mladom golgeteru da će dobiti prostora u nastavku sezone, ali je Lazetiću u ovom trenutku najveći nedostatak izostanak iskustva. U seniorskoj konkurenciji ove sezone sakupio je samo 85 minuta u tri meča, bio je starter samo u četvrtom kolu protiv Napretka, dok je protiv Proletera i Kairata na stadionu Rajko Mitić ukupno igrao 24 minuta. Jasno je da bi guranje u vatru u predstojeća dva meča predstavljao pravi mač sa dve oštrice za stručni štab crveno-belih, ali i mladog napadača.



tagovi

Milan PavkovLois DioniMarko LazetićRišairo Živković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara