Mohamed Ihataren (twitter©AFCAjax)
Mohamed Ihataren (twitter©AFCAjax)

Otrgneš se od Rajole i odmah krene na bolje: Overmars zna šta radi, Ajaks doveo Ihatarena

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 18:39

Amsterdamski velikan doveo tinejdžera na pozajmicu do januara 2023. godine, imaće opciju da ga otkupi od Juventusa

Mnogo je priča poslednjih šest meseci ispričano o Mohamedu Ihatarenu. Do sada je uglavnom novinske stupce punio nefudbalskim pričama u čijem se epicentru nalazio, ali bi u bliskoj budućnosti mogao da pokaže zašto je svojevremeno imenovan jednim od većih talenata holandskog fudbala. Ajaks mu je dao šansu za novi početak - doveo ga je na jednogodišnju pozajmicu do januara 2023. godine, a imaće priliku da ga otkupi od Juventusa za 2.000.000 evra.

Otrgao se menadžerskih usluga Mina Rajole i karijera mu je momentalno krenula na bolje. Jer amsterdamski velikan je svakao stepenik više u odnosu na pozajmicu u Sampdoriji. A u Đenovi je prema sopstvenom priznanju bio duh na kojeg niko nije obraćao pažnju. U tome leži jedan od razloga rastanka sa Rajolom i prelazak u štićeništvo Alija Dursuna, zastupnika Frenkija de Jonga i Donija van de Beka.

Izabrane vesti

Holandski mediji su pre desetak dana najavili da je saradnja sa Ajaksom vrlo realna, nakon što je Ihataren pričao sa trenerom Erikom Ten Hagom, trenirao sa Geraldom Vanenburgom, trenerom zaduženih za mlađe kategorije amsterdamskog giganta, a njegov agent sastančio sa šefom sportskog sektora Ajaksa Markom Overmarsom.

A znamo koliko je Overmars zaslužan za truntnu poziciju Kopljanika u evropskom fudbalu i dominaciju na domaćoj sceni. Da zna šta radi videlo se i kroz prepoznavanje kvaliteta Erika Ten Haga, Dušana Tadića, Sebastijena Alea, Stivena Beghujsa... Mogao bi Ihataren da bude njegov novi pogodak. Talenat je neosporan, samo još da počne da isplivava na videlo.

Prošlog leta kada je otišao u Juventus za tričavih 1.900.000 evra. U očima navijača postao je najomraženiji lik zbog odbijanja da produži ugovor sa Filipsovcima prošlog leta. Usledio je rastanak, a sada je 19-godišnji Holanđanin dao PSV-u i njegovim pristalicama novi razlog za ogorčenost - potpisom za jednog od najvećih rivala i direktnog konkurenta za titulu.

Setimo se da je Ihataren za velikana iz Ajndhovena odigrao 74 utakmica, te da je postigao 10 i namestio 11 golova. Vreme je za nova dostignuća pod mentorom Dušanom Tadićem, inače kolegom po poziciji.


tagovi

Mohamed IhatarenAjaks

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara