Ovaj čovek je neuništiv: Luis Suarez najbolji igrač brazilskog prvenstva!

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 20:39

Legendarni Urugvajac postigao 17 golova, uz 11 asistencija

Mnogi su još nakon rastanka sa Barselonom 2020. godine bili spremni Luisa Suareza polako da šalju u "staro gvožđe", ali legendarni Pistolero i u 37. godini igra na visokom nivou. Napadač Gremija danas je proglašen za najboljeg igrača brazilskog prvenstva, čime je na fantastičan način zaokružio još jednu izuzetnu sezonu.

Suarez je sezonu okončao sa 17 postignutih golova, tri manje od Paulinja i Atletiko Mineira, ali je upisao i 11 asistencija, a Paulinjo samo dve. Pistolero se našao i u najboljem timu sezone, gde nije bilo mesta za napadača Mineira, već se na njegovm mestu našao Hulk. Za najboljeg trenera prvenstva izabran je šef struke šampiona Palmeirasa, Abel Fereira.

Izabrane vesti

Najboljih 11 popularnog Brazileira čine: Veverton (Palmeiras); Majke (Palmeiras), Murilo (Palmeiras), Adrielson (Botafogo), Pikerez (Palmeiras); Viljasanti (Gremio), Pulgar (Flamengo), Araskaeta (Flamengo), Rafael Vejga (Palmeiras), Luis Suarez (Gremio), Hulk (Atletiko Mineiro).

"Ovo je nagrada celog tima. Teško je svakom treneru i igraču, sa skoro 37 godina odigrao sam sezonu sa najviše utakmica u karijeri (53 u svim takmičenjima). To je bila godina u kojoj sam bio najviše odsutan od žene i dece. Ovo je za njih, jer svaki rad i žrtva imaju svoju nagradu. Hvala vam svima", rekao je Luis Suarez.

Oni koji su ove sezone pažljivo pratili brazilski šampionat kažu da je u pojedinjim utakmicama izgledalo kao da je igrač sa druge planete. Govori se i o tome da je prevazišao Gremio, a da je svaki igrač u Brazilu u jednom trenutku stao i aplaudirao njegovim partijama. Vrhunac je doživeo protiv Botafoga, kada je za 19 minuta postigao het-trik i doneo veliki preokret svojoj ekipi. Sve to na kraju ipak nije bilo dovoljno da se sastav Renata Portalupija okiti šampionskim trofejom.



tagovi

Luis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara