Gol Stojića (Star sport)
Gol Stojića (Star sport)

Ovakav fudbal želimo, ovakav Partizan su Grobari čekali, ali pobedu u atomskom derbiju nisu videli (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 29.07.23. | 22:54

Šest golova, tri penala, dva promašena i remi TSC-a i crno-belih 3:3

Fudbal kakav želimo! Ligu kakvu smo čekali. I evo je. U inat onima koji “ne prate” domaći fudbal, u lice onima koji tvrde da se kod nas igra defanzivno. Počelo je vatrometno, pošto posle Partizanovog gostovanja u Bačkoj Topoli stoji zvezdica Matuesa Saldanje, ali TSC ima čoveka spososbnog da učesniku kvalifikacija za Ligu šampiona sačuva bod u infarkt završnici, jer je pogotkom Nemanje Stojića ostao neporažen - 3:3.

Ove večeri iznad Humske, kad već tamo nema struje, sijaju zvezdice Bibarsa Natha, Mateusa Saladanje i Nemanje Stevanovića. Dvojica stranaca su usmerila Parni valjak ka izdanju protiv TSC-a, a golman iznenadne šanse (usled virusa koji je spopao Aleksandra Jovanovića) mu držao glavu iznad vode kad je delovalo da će potonuti. Na kraju jeste, jer je za nerešen ishod zaslužan i štoper domaćih Stojić, pošto je u dubokoj nadoknadi, šestom minutu posle 90, poentirao za radost domaće i slomljena srca gostijuće publike na TSC areni.

Izabrane vesti

Sve je pucalo od fudbala, preokreta, neizvesnosti i prave sportske tenzije. Krcate tribine i atomsko prvo poluvreme u kojem je TSC poveo, dominirao, možda i propustio priliku da duplira prednost. U kratkometražnom filmu je Partizan stigao do preokreta, režiser je bio Ksander Severina, a glavne uloge su pripale Bibarsu Nathu i Kristijanu Beliću. Ifet Đakovac je spasao tim odlaska na odmor sa zaostatkom, kumovao je greškom Frank Kanute. U drugom delu nova uzbuđenja, promašen penal gostiju, poništen gol pa promašen penal Topolčana, još jedan preokret i kao šlag na tortu pogodak duboko u nadoknadi. Meč koji ne biste preporučili onim navijačima sa slabim srcem. Već viđenu pobeda Partizan je sprečio Nemanja Stojić u poslednjem minutu utakmice za neverovatnih 3:3.

MOZZART BET SUPERLIGA, PRVO KOLO

TSC - PARTIZAN 3:3 (2:2)

/Antonić 12, Đakovac 45 pen, Stojić 90+6 - Natho 40, Belić 43, Saldanja 79/

TSC Arena u Bačkoj Topoli

Gledalaca: 3.800

Sudija: Milan Mitić (Leskovac)

Žuti kartoni: Ćalušić, Cvetković, Stojić, Petrović (TSC) Nikolić, Kalulu (Partizan).

Crveni karton: Kalulu u 90. minutu.

TSC (3-5-2): Ilić 6,5 – Antonić 7 (od 85. Mirčevski -), Stojić 7, Ćalušić 6 – Cvetković 7, Kuveljić 6,5 (od 60. Radin 6,5), Đakovac 7, Stanić 6,5 (od 60. Rakonjac 6), Petrović 6,5 – Jovanović 6, Pantović 6 (od 75. Ćirković).

Partizan (4-2-3-1): Stevanović 7 – Filipović 6, Marković 6,5, Ilić 6, Antić 6 – Belić 7 (od 53. Šćekić 6), Kanute 6,5 (od 74. Baždar -) – Severina 7 (od 53. Kalulu 5), Natho 7,5 (od 70. Pantić 6), Menig 6 – Nikolić 6 (od 53. Saldanja 7,5).

Igrač utakmice: Mateus Saldanja 7,5.


Imali su sve u svojim rukama izabranici Žarka Lazetića. Poveli rano, napadali, stali na loptu. Partizan nije ličio na tim koji može ozbiljnije da ugrozi vicepravaka Srbije. Onda je usledio šok, Severina je pokazao da je odlično pojačanje, lepu uvertiru je dao i Saldanja, a Natho još jednom dokazao da je klasa. Ostaće gorak ukus u ustima Topolčana, jer i dalje čekaju kada će da savladaju Parni valjak. Na kraju mogu da budu srećni, jer su teškom mukom uspeli da prežive i izvuku bod. Posle četiri uzastopna poraza na pripremnim mečevima, delovalo je i sada da će teško doći do pozitivnog rezultata. Nisu stali u oba poluvremena su dolazili do golova u nadoknadi. Partizan je preslikao izdanja iz kontrolnih mečeva, napad obećava, ali odbrana škripi.

(Star sport)(Star sport)

Silovit je bio početak derbija, ređale su se prilike na obe strane. Prvo su za Topolčane u šansi su Stanić, a zatim i Đakovac. Oba puta je na vreme intervenisala odbrana Parnog valjka. Odmah su uzvratili crno-beli, Menig je dobio loptu od Nikolića, koju je Ilić poslao u korner. Konretniji su bili fudbaleri Partizana, koji su kroz sredinu slali pasove u prostor napred, ka Menigu ili Severini. Blagu inicijativu gostujuće tima presekla je akcija TSC-a, Cvetković je vratio loptu na ivicu kaznenog prostora odakle je loptu u mrežu poslao Goran Antonić.

Još jedan defanzivac je mogao da se upiše u listu strelaca, centimetri su delili Josipa Ćalušića od slavlja, šutirao je glavom u dalji ugao, a lopta otišla pored stative. Počeo je Partizan da posustaje, grešili su često na sredini terena igrači beogradskog tima. TSC nije želeo da žuri, strpljivo su dolazili do svojih prilika i mirno držali loptu u svom posedu.

Trgao je iz mrtvila goste Ksander Severina, probio po boku atraktivno i poslao loptu na drugu stativu gde je Natho šutirao ka golu Veljka Ilića. Kao da ja najavio izjednačenje Izraelac, minut kasnije je poravnao rezultat plasiravši loptu iznad čuvara mreže Topolčana. Totalni preokret usledio je u 43. minutu, ispala je odbrana TSC-a, Natho je poslao povratnu loptu koju u mrežu šalje Kristijan Belić. Još jednom je Severina bio odličan, od njegove oduzete lopte je krenula akcija za drugi pogodak Parnog valjka.

Intervenisao je VAR u nadoknadi vremena, TSC je dobio kazneni udarac. Nesmotreni Kanute je udario Petra Stanića, sudija Mitić je posle poziva pogledao snimak i pokazao na belu tačku. Ifet Đakovac je bio siguran i vratio meč u ravnotežu. 

(Star sport)(Star sport)

Umalo da sreća donese Partizanu novo vodstvo, Filipoviću je lopta prešla preko noge i Veljko Ilić ju je vrhovima prstiju izbacio u korner. Bacio je Igor Duljaj u vatru nove uzdanice u napadu, Kalulua i Saldanju. Brazilski napadač je posle samo minut proveden na terenu oboren, Partizan je dobio penal, koji nije uspeo da iskoristi Natho. Ne promašuje često “desetka” crno-belih, ali sada mu je Ilić uhvatio živu loptu posle šuta po sredini. Partizanov Ilić, Mihajlo, pogodio je posle prekida, ali mu gol nije priznat zbog ofsajda.

Lazetić je uspeo izmenama da umiri utakmicu i polako preuzme inicijativu. Milan Radin je zavladao veznim redom, dok je Marko Rakonjac dobio zadatak da pojača ofanzivu i otvori prostor na boku za Pantovića i Jovanovića. Ostavilo je to prostora za crno-bele, pa je usledila kombinacija na sredini Natho-Saldanja i prilika za Meniga koji je šutirao pravo u čuvara mreže Topolčana. Zatim još jedan promašen penal, ovoga puta od strane TSC-a. Cvetković je oboren, a Đakovac nije uspeo da po drugi put na meču pogodi mrežu.

I kako ti inače biva, kazna je stigla na drugoj strani. Na najlepši mogući način se navijačima Parnog valjka predstavio Mateus Saldanja koji se vešto snašao posle kornera i postigao prvenac u crno-belom dresu. TSC je krenuo napred, a Partizan želeo da stavi tačku, Menig je bio u prilici ali mu sreća nije bila saveznik. Promašaji fudbaleri crno-belih su kažnjeni kada je većina navijača gostiju već upisala pobedu. Delirijum je izazvao Stojić, koji je u šestom minutu nadoknade pogodio posle gužve u šesnaestercu.



MOZZART BET SUPERLIGA, 1. KOLO:

Subota:

Čukarički - Radnički Niš 2:0 (0:0)

/Badamosi 52, Ndiaje 91/

Spartak - IMT 2:1 (1:1)

/Đurasović 43, Hrstić 63 - M. Luković 15p/

TSC - Partizan 3:3 (2:2)

/Antonić 12, Đakovac 45+5, Stojić 90+6 - Natho 40, Belić 43, Saldanja 79/

Voždovac - Javor 0:0

Nedelja:

18.55 (2,15) Napredak (3,25) Železničar (3,60)

18.55 (2,25) Novi Pazar (3,15) Radnički 1923 (3,45)

20.00 (1,20) Crvena zvezda (6,75) Vojvodina (14,0)

Ponedeljak:19.00 (2,00) Mladost (3,40) Radnik (3,90)




tagovi

HK PartizanMateus SaldanjaBibars NathoIfet ĐakovacGoran AntonićKristijan Belić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara