Rafael Navaro (AFP)
Rafael Navaro (AFP)

Ovako se brani južnoamerički tron: Palmeirasovih 12 golova za 180 minuta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.04.22. | 04:40

Verdao spakovao osam komada nemoćnom Independijente Petroleru, polovinu postigao perspektivni Rafael Navaro

Osvojio je Plameiras Kopa Libertadores 2020. godine, prošle sezone odbranio zvanje najboljeg tima Južne Amerike, a koliko je silovito počeo grupnu fazu novog izdanja južnoameričke elite, deluje da mu je namera da konkurenciji ozbiljno utera strah u kosti i postane najuspešniji brazilski klub u ovom takmičenju sa četiri osvojena pehara.

Noćas je Verdau na Alijanc Park došao nesrećni Independijente Petrolero. Znajući da je Palmeiras kroz istoriju bio nemilosrdan domaćin timovima iz Bolivije koje je pobeđivao svih osam puta, a u šest navrata sačuvao mrežu, niko nije očekivao iznenađenje u Sao Paulu. Međutim, izabranici Abela Fereire su se nakon 1:1 u prvom, u drugom delu svim silama obrušili na klub iz Sukrea. Sa četiri gola u razmaku od svega pola sata uništio ga je mlađani Rafael Navaro postavši tako prvi čovek u istoriji Palmeirasa koji je na međunarodnoj sceni bio četvorostruki strelac - 8:1.

Izabrane vesti

U prvoj rundi Zeleni su četiri puta pogađali protiv venecuelanske Deportivo Tahire, što znači da su za 180 minuta fudbala na startu grupne faze Libertadoresa tresli mreže rivala već 12 puta! Tako se kreće u odbranu južnoameričkog trona.

Od pomenutih 12 golova, šest su delo upravo Navara, momka koji je zimus stigao iz Botafoga kao slobodan igrač. Namirisali su njegov talenat u sportskom sektoru šampiona Zelenog kontinenta nakon što je tokom 2021. godine postigao 15 i namestio devet golova u Seriji B. Međutim, malo ko je očekivao ovakvu eksploziju momka kojeg Transfermarkt procenjuje na 4.000.000 evra.

Dva gola sa klupe i to za samo sedam minuta na terenu protiv Tahire, a sa večerašnjim pokerom, dolazimo do toga da prosečno trese mreže na 22 minuta! Neverovatan podatak, iako uzorak od dva meča nije reprezentativan. Večeras je namestio gol Roniju za vođstvo Verdaa od 6:1.

Zapravo, domaćina je izgleda razjarilo rano vođstvo Petrolera koji je došao do prednosti već posle šest minuta igre. Gol Koree u finišu prvog dela poništio je Ze Rafael, a onda je krenula Navarova kanonada iz šesnaesterca. Četiri gola od 47. do 78. minuta. Potom se upisao pomenuti Roni, rivala dokusurio rezervista Rafael Veiga sa dva prelepa pogotka.

KOPA LIBERTADORES - 2. KOLO

GRUPA A

Sreda

Palmeiras - Independijente Petrolero 8:1 (1:1)

Petak

04.00: Emelek - Deportivo Tačira


GRUPA E

Sreda

Boka Juniors - Olvejz Redi 2:0 (1:0)

/Bendeto 25, 90+6/

Četvrtak

02.00: (1,62) Korintijans (3,80) Deportivo Kali (5,90)


GRUPA H

Sreda

Universidad Katolika - Sporting Kristal 2:1 (1:0)

Flamengo - Taljeres 3:1 (2:1)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresPalmeirasPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara