©Reuters
©Reuters

Overmars profitirao od skandala: Plata u Antverpenu 600.000 evra veća nego u Ajaksu

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 09:56

Legendarnom asu 1.000.000 evra bruto po sezoni, ali i klauzula koja dozvoljava automatski raskid saradnje u slučaju nedoličnog ponašanja

Mark Overmars u finansijskom smislu neće previše žaliti za Ajaksom, s obzirom da je prilikom potpisivanja ugovora sa Antverpenom izvesno postao najplaćeniji sportski direktor u Belgiji. Kako otrkiva ugledni Het Nieuwsblad, Overmars će godišnje zarađivati 1.000.000 evra bruto u ambicioznom belgijskom klubu.

Overmarsu se skandal dogodio neposredno nakon potpisa novog ugovora sa Kopljanicima. Prethodno je zarađivao "svega" 400.000 evra, a nakon produžetka saradnje dobio je ogroman bonus od 1.250.000 evra. Ipak, tu svotu je posle otkaza zbog neprikladnih poruka u komunikaciji sa koleginicama morao da vrati klubu. Nieuwsblad se ogradio od poređenja sa platama drugih sportskih direktora u Belgiji, jer one jednostavno nisu javne. Ipak, teško da je neko plaćeniji od nekadašnjeg legendarnog fudbalera, a nije poznato ni da li u njegovom ugovoru postoje bonusi.

Izabrane vesti

Bivši igrač Ajaksa, Arsenala i Barselone nije krio zadovoljstvo zbog klupskih ambicija koje mu je preneo bogati vlasnik Antverpena Pol Gejsens.

"Vidim potencijal za rast grada i kluba. Ovde je već dosta izgrađeno u proteklih pet godina. Videćete to uskoro. Nadam se da ću od toga napraviti nešto lepo. Za mene je ovo novi period i novo poglavlje. Želim brzo da ostavim sve iza sebe. Bio je to veoma tužan rastanak, ali shvatite da morate da idete dalje. O toj stvari se zaista nije razgovaralo ovde. Obećavam da se ono što se dogodilo u Ajaksu neće dogoditi ovde", rekao je Overmars.

Isti izvor izveštava da je Antverpen u ugovor ipak uključio klauzule koje dozvoljavaju automatski raskid saradnje u slučaju nedoličnog ponašanja, ali ne samo to. Overmars će u slučaju sličnog scenarija kao u Amsterdamu morati da plati značajnu odštetu belgijskom klubu.


tagovi

Mark Overmars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara