Ovo se baš dugo čekalo: Vojvodina deluje moćno

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 12:34

Novosađani protiv Radnika demonstrirali ubojit napadački potencijal

Početak proleća nije bio obećavajući za simpatizere Vojvodine. Naprotiv, jer su posle četiri kola nastavka Mozzart Bet Superlige imali samo tri osvojena boda. Međutim, kao da je Staroj dami trebalo malo vremena da se pokrene, pa sada kada se lokomotiva zahuktala, Voša ne posustaje i na poslednja četiri meča ima maksimalnih 12 bodova.

Uzlet je krenuo posle one potpuno lude završnice sa Voždovcem, kada je Lazar Jovanović na "Karađorđu" doneo pobedu u dubokoj nadoknadi vremena (2:1), a onda su usledile pobede i u gostima nad IMT-om (3:1), te Novim Pazarom kod kuće (1:0). Taj pobedonsoni niz nastavljen je i u Surdulici, gde je u petak Voša blago rečeno pregazila Radnik (4:0), poslednjeplasirani tim na tabeli Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

 Možda će neki reći da Surduličani zbog pozicije na tabeli nisu pravo merilo stvari, ali opet treba napomenuti da niko u ovoj sezoni nije tako lako i ubedljivo slomio otpor fenjeraša, koji je prvi put upravo od Vojvodine primio četiri pogotka. Radnik je dosta čvrsta ekipa i poređenja radi, iako je na samom dnu, primio je tri gola manje od Vojvodine, a samo šest više od četvrtoplasiranog Čukaričkog i drugoplasiranog Partizana. Začelje tabele Radniku je pripalo zbog izuzetno neefikasnog napada (samo 16 datih golova), pa s tim u vezi Stara dama za "poker" u mreži Stefana Ranđelovića zaslužuje velike pohvale, uz napomenu da su tri gola postignuta već u prvih 45 minuta, kada su rešene sve dileme oko ishoda meča.

U drugom periodu je viđen još jedan pogodak, a moglo ih je biti i još. "Petardu" je sprečila prečka prilikom udarca Uroša Nikolića, a jedanput je odlično intervenisao golman Stefan kod udarca Normana Kembela. Voša je i jesenas na sličan način preslišala tim sa juga zemlje, takođe postigla tri gola u prvom delu igre, ali ova pobeda je vrednija, ne zbog jednog gola više u mreži Radnika, već zbog činjenice da je ostvarena na tradicionalno veoma lošem terenu u Surdulici. Na takvoj podlozi teško da bi i Mančester siti mogao da poveže nekoliko smislenih dodavanja, a Novosađani su stvorili pregršt šansi.

Odavno Vojvodina nije bila u ovako dobrom momentumu i sada, pred ključne bitke, ima četiri vezana trijumfa, a do kraja osnovnog dela prvenstva preostala su još tri kola. Očigledno su se pozitivna dešavanja u klubu (dolazak Milana Mandarića) odrazila i na teren, pa su Lale prikazale jednu od najboljih partija u ovoj sezoni. Cela kompozicija je dobro funkcionisala, odbrana je otklonila sve opasnosti, kojih ruku na srce nije bilo mnogo (osim na samom startu meča i nakratko posle vodećeg gola), a napad pokazao snažan potencijal i veliku ubojitost.

Razigrani su posebno bili Zadi Seri (kombinovao sa Aleksom Vukanovićem kod drugog gola i probijao po levoj strani), Vukan Savićević (lepo asistirao za treći pogodak), Aleksa Vukanović (upisao asistenciju i pogodak), a epitet igrača utakmice poneo je mladi centarfor Mihailo Ivanović, koji je s dva gola obeležio meč. Tako se Vojvodina konačno vratila u evropsku zonu na tabeli, na peto mesto, barem dok kragujevački Radnički 1923 ne odigra svoj meč s Napretkom.

Kako god, Lale su bodovno izjednačene sa Čukaričkim, a vremena za predah nema, jer novosadskoj Staroj dami već u utorak predstoji ozbiljan ispit upravo protiv Brđana u Novom Sadu.



tagovi

Vukan SavićevićBožidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara