Ovo se dešava jednom u deset godina: Bajern 90 minuta gazio PSŽ, šutirao 30 puta na gol i - izgubio (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.04.21. | 22:53

Junak velikog trijumfa Parižana Kilijan Mbape, dvostruki strelac

Svi igraju fudbal, a na kraju uvek pobede Nemci. Parafraza čuvene izjave Garija Linekere večeras ne važi. Nemci su igrali, Nemci su razbili Pari Sen Žermen, međutim Francuzi se raduju pobedi i ogromnom, možda ključnom koraku na putu ka ostvarenju decenijskog sna - osvajajnju Lige šampiona. U Minhenu, na Alijanc areni, po velikoj snežnoj mećavi: 2:3!

Daleko od toga da je PSŽ završio posao. Šampion Evrope neće se tek tako odreći krune, pogotovo što je u prvih 90 minuta ovog dvomeča potvrdio da je bolji tim, čak i ovako desetkovan (nije bilo dvojice startera, najboljeg napadača sveta Roberta Levandovskog i opasnog krila Serža Gnabrija; van protokola bile su i neke alternativne opcije poput Korentana Tolisoa i Daglasa Koste), ali da francuski prvak ima ozbiljan kapital - i te kako ga ima.

Izabrane vesti

BAJERN - PARI SEN ŽERMEN 2:3 (1:2)

/Čupo Moting 37, Miler 60 - Mbape 3, 68, Markinjos 28/

Minhen. Stadion: Alijanc arena.

Sudija: Mateu Lahoz (Španija).

Bajern: Nojer - Pavar, Zule (od 42. Boateng), Alaba, Ernandez - Gorecka (od 33. Dejvis), Kimih - Sane, Miler, Koman - Čupo Moting.

Pari Sen Žermen: Navas - Dagba, Markinjos (od 30. Erera), Kimpembe, Dijalo (od 46. Baker) - Gej, Danilo - Di Marija (od 71. Ken), Nejmar, Draksler, Mbape.

Često umemo da kažemo kako je najveća čar fudbala u tome što potčinjen i slabiji može da slomi većeg, jačeg, superiornijeg od sebe. Ali ovo što smo večeras videli u Minhenu prava je retkost. Nešto što se dešava jednom u deset godina ili više.

Posed lopte - 60:40

Udarci ka golu - 31:6

Korneri - 15:1

Svestan da ne može da parira Bajernu u pozicionoj igri Maurisio Poketno namestio je tako svoje momke da čekaju, da budu stpljivi i koriste svaku šansu za kontru preko dvojice najboljih i najbržih igrača - Kilijana Mbapea i Nejmara. Nije PSŽ bio ni bleda senka onog tima što je onomad u finalu Lige šampiona igrao barabar sa Bavarcima, međutim bio je ubitačan, dobro organizovan pozadi i sasvim dovoljno srećan da neke situacije "preživi" na čudesan način.

Bajern je Parizu dao dva gola fore. Olako, s dve greške koje nisu karakteristične za taj tim a koje se u ovoj fazi elitnog takmičenja ne praštaju. Mbape nije šutirao dobro u 3. minutu kada je izašao sam na Manuela Nojera, gađao je doslovce u njega, no lopta se nekako izmigoljila jednom od najboljih čuvara mreže na svertu i kroz noge mu prošla do mreže.

Kod drugog pogotka gostiju veliki kiks napravila je odbrana Bajerna. Loša ofsajd zamka, Markinjos ostao sam pred golom, na svega desetak metara i spasa nije bilo - 0:2.

Bajern igra, PSŽ daje golove. Posle prvih 45 minuta dva puta su Parižani šutnuli ka golu i oba puta pogodili. Bajernovih petnaestak udaraca nije donelo ništa konkretno. Pritom, treći gol u Nojerovoj mreži kao da je visio u vazduhu, jer Nejmar i Mbape su u kontrama bili nezadrživi.

Hansi Flik "priznao" je grešku kada je nakon pola sata igre sa terena povukao Leona Gorecku i ubacio brzonogog Alfonsa Dejvisa. Tada je došlo i do ozbiljnih formacijskih pretumbacija. David Alaba otišao je na svoju omiljenu poziciju da popuni prazninu nastalu Goreckinim izlaskom, dok je Dejvis zaigrao uz levu aut-liniju. Lukas Ernandez prešaltovan je u središte odbrane, pored Niklasa Zulea, da bi desetak minuta kasnije Flik potpuno promenio štoperski par, ubacivši Džeroma Boatenga umesto povređenog Zulea.

Rezultat svega: Alfonso Dejvis je svojom brzinom uspeo da koliko-toliko zauzda Mbapea i Nejmara, čime je PSŽ postao gotovo bezopasan.

Bajern je u život vratio bivši igrač Pari Sen Žermena Čupo Moting. Igrao se 37. minut. Ali pravi uragan uslediće u drugom delu. Na desetine centaršuteva, ubacivanja sa svih strana, udarac iz daljine. Puno sreće i Kejlor Navas čuvali su mrežu Pariza u prvih petnaestak minuta drugog dela, da bi Tomas Miler na pas Jozue Kimiha konačno izjednačio.

Flik je neprestano vrteo rukama i pokazivao svojim momcima da ne staju, da nastave da gaze. I oni su ga poslušali. Krenuli su po potpuni preokret, preuzimali sve više rizika i PSŽ je dočekao i treću dobru sutuaciju. Ponovo je istrčao Kilijan Mbape, lomio Boatenga, "raširio" mu noge jednim lažnjakom, a onda gađao kroz "tunel" u prvi Nojerov ugao - 2:3.

Do kraja je bilo ostalo punih 20 minuta. Bavarce nije slomio ni taj treći gol. Nastavili su da jurišaju, da stvaraju šanse i - promašuju. Ako se izostanak Roberta Levandovskog na samu igru nije osetio, na realizaciju i te kako jeste.

Jer Bajern, utisak je, nikoga u Bundesligi ove godine nije nadigrao kao Pari Sen Žermen, a rezultat šokantan.

Najgore od svega - Leva neće biti spreman ni za revanš.

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Real Madrid - Liverpul 3:1 (2:0)

/Vinisijus 27 i 65, Asensio 36 - Salah 52/

Mančester Siti - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)

/De Brujne 19, Foden 90 - Rojs 84/

Sreda

Bajern - PSŽ 2:3 (1:2)

/Čupo-Moting 37, Miler 60 - Mbape 3,68, Markinjos 28/

Porto - Čelsi 0:2 (0:1)

/Maunt 32, Čilvel 85/


tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

PSŽ
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara