Genk (Reuters)
Genk (Reuters)

Ovo već liči na kandidata za titulu, Genk kontrama preslišao Eupen (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.10.20. | 22:56

Treća vezana pobeda Štrumfova

Eupen je u poslednjih par sezona umeo i da iznenadi Genk i uzme mu meru, odnosno da mu počupa bodove. Poučeni iskustvom iz nekih prethodnih odmeravanja snaga, Štrumfovi su maksimalno ozbiljno shvatili i u punoj koncentraciji ugostili sastav sa istoka Belgija. Epilog su bila četiri pogotka u mreži gostiju za trijumf u 11. kolu, treći uzastopni u Župiler Pro ligi - 4:0.

Bez obzira na izrazito ubedljiv trijumf ekipe sa Luminus arene, protivniku se mora odati priznanje za pristup, čak i veći broj pokušaja od rivala koji se ušunjao u plej-of zonu skočivši na četvrtu poziciju. Domaćin je poveo iz penala u 5. minutu, sačuvao prednost do poluvremena, a onda u nastavku počeo da uništava Eupen iz kontra napada.

Izabrane vesti

Pol Onuaču nastavio je sa praksom terorisanja protivničkih golmana. Pogodio je sa bele tačke za osmi pogodak u devet utakmica. Statistika iz prošle sezone kaže da je na 22 meča postigao devet golova, tako da je pitanje vremena kada će nadmašiti učinak iz debitantske sezone u belgijskom fudbalu. Nigerijac koji je karijeru prethodno gradio u danskom Mitjilandu, asistirao je Desersu na samom startu drugog dela za dupliranje prednosti, a onda je na scenu stupio vezista Teo Bongonda. Oba gola 24-godišnjeg Belgijanca došla su kao posledica sjajne igre u tranziciji.

Posle svega jednog boda iz prve tri runde, Genk je proigrao i osvojio 14 od mogućih 18. Sada već podseća na ekipu koja bi trebalo da predstavlja bitan faktor u borbi za titulu.

ŽUPILER PRO LIGA, 11. KOLO

Petak

Genk - Eupen 4:0 (1:0)

/Onaču 5, Desers 48, Bongonda 74, 82/



tagovi

Genk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara