Tijago Silva (©Reuters)
Tijago Silva (©Reuters)

Ozbiljna arogancija Brazilaca dan pred meč – o Srbiji dve prazne rečenice

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.22. | 14:18

Jedina tema je svetska titula i kako do nje

Kada ste petostruki prvak sveta, više nego iko drugi, kada vas proglase unapred za prvog favorita za novu titulu, onda nije čudo što arogancija, posle svih finih reči prethodnih dana, ispliva iz tabora Brazila kao neki nalet podzemne vode.

Na zvaničnoj konferenciji za novinare u Glavnom medija centru u Dohi javnosti su se obratili selektor Brazila Tite i kapiten Tijago Silva, dvorana je bila krcata, pitanja su se ređala jedno za drugim, prošlo ih je barem 15, a da niko ni jednom jedinom rečju nije pomenuo prvog protivnika – Srbiju.

Izabrane vesti

Kod Brazilaca postoji samo jedna tema kada je reprezentacija u pitanju: ili si prvak sveta ili ništa.

Ono što možemo da poručimo publici i što osećamo među sobom, u vrlo smo povoljnoj poziciji, u formi smo, spremni. Moraćemo da ostavimo sve probleme iza sebe, da budemo fokusirani. Budite sigurni da ćemo dati sve od sebe, a titula je još daleko. Možemo o njoj da sanjamo“, poručio je Tijago Silva.

Poslednji put je Brazil osvojio svetsku titulu 2002. godine, a Silva se toga živo seća.

To nam je velika inspiracija. Imamo te slike bivših osvajača u glavama. Želimo da, kao oni, pišemo istoriju. Znamo da je sve na nama“.

Posebno su u taboru Brazila zadovoljni stanjem u kojem Nejmar dočekuje start Mundijala.

Nejmar je na dobrom nivou spreme za ovu vrstu takmičenja, došao je zdrav i spreman, ne kao 2014. i 2018. kada je imao povrede, što je tada potreslo osnove naše igre. Sada ga vidimo spremnog, bez briga. I što je najbolje, on je skroman“, istakao je Silva.

Jedino pitanje koje je stiglo o Srbiji bilo je od novinara iz – Srbije. Pa i na njega nije odgovorio selektor Tite nego njegov pomoćnik Kleber.

Naš rival dolazi sa dosta iskustva, imao je sjajne utakmice i rezultate. Znamo da se neki njegovi igrači još oporavljaju od povreda, pažljivo smo ih studirali, znamo šta rade, kako igraju. Činjenica je da smo favoriti, ali to moramo da pokažemo na terenu, da iskoristimo prednosti koje imamo“, rekao je Kleber.

Probali su Brazilci da izvuku od Titea tim koji će početi protiv Srbije, ali on nije želeo da ga saopšti.

Neću našem protivniku da olakšavam posao“, poručio je selektor Brazila i okrenuo se nekim domaćim, njihovim temama, prilično nezanimljivim za prosečnog srpskog ljubitelja fudbala.



tagovi

Tijago SilvaKatar2022Fudbalska reprezentacija Brazilafudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara