Foto: Starsport
Foto: Starsport

Ozbiljni rivali već na drugom Zvezdinom koraku do Lige šampiona: Ludogorec, Malme, Legija, Kluž...

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 09:00

Poznata konačna lista svih učesnika kvalifikacija za elitno takmičenje

Trijumfom Čelsija u finalu Lige šampiona (1:0) nad Mančester Sitijem razrešene su i poslednje dileme po pitanju učesnika kvalifikacija za elitno takmičenje naredne sezone.

Šampion Srbije krenuće internacionalni put od drugog kola u kojem će biti nosilac, a potencijalni rivali, pod uslovaom da opravdaju ulogu favorita na prvom koraku, su: Škendija (Makedonija), Slovan (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Žalgiris (Litvanija), Alaškert (Jermenija), Flora (Estonija), Budućnost (Crna Gora), Kairat (Kazahstan), Linkoln (Gibraltar) i Omonija (Kipar).

Izabrane vesti

Iako je šampion Makedonije potencijalni protivnik sa najvišim koeficijentom, glavne "mine" na prvom koraku bez dileme su Slovan, Kairat i Omonija sa kojom bi eventualni susret predstavljao priliku za naplatu duga sa početka sezone iza nas u kojoj je kiparski šampion posle penal ruleta eliminisao crveno-bele.

Eliminacijom prvog rivala, šampion Srbije bi prišao na dva koraka od izlaska na najsvetliju scenu, a i naredni izazov dočekao bi kao nosilac. U slučaju da svi timovi sa boljim koeficijentom izbore plasman u treću rundu mogući rivali Zvezde bili bi: Ludogorec (Bugarska), Malme (Švedska), Kluž (Rumunija), Legija (Poljska), Šerif (Moldavija) i Ferencvaroš (Mađarska). Uprkos činjenici da treće kolo donosi težak izazov bez izuzetka, nešto povoljnijim ishodima žreba mogli bi da se smatraju dueli sa prvacima Moldavije i Mađarske, a eventualna eliminacija istih donela bi garantovano mesto makar u grupnoj fazi Lige Evrope.

Konačno, u eventualnom plej-ofu izabranici Dejana Stankovića bi naišli na poslednju i najtežu prepreku na putu do trećeg izlaska na elitnu scenu u poslednje četiri godine. Zvezda bi, u slučaju da se ne dogode bar dva iznenađenja, poslednje kolo kvalifikacijala dočekala među nepovlašćenim klubovima. Pod uslovom da ne dođe do iznenađenja, potencijalni protivnici su joj: Salcburg (Austrija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Slavija Prag (Češka) ili Olimpijakos (Grčka).

Posao crveno-belima znatno bi olakšala iznenađenja i eventualna eliminacija u trećem kolu dva kluba bolje plasirana od Beograđana, a to su Dinamo Zagreb, Slavija Prag, Olimpijakos i Jang Bojs.

Podsetimo, žreb za drugo kolo kvalifikacija od kojeg će krenuti šamion Srbije zakazan je za 16. jun. Prvi duel biće odigran 20. ili 21. jula, dok je revanš predviđen za 27. ili 28. jul.



tagovi

Liga šampionakvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara