Crveni karton za Rebića (©Reuters)
Crveni karton za Rebića (©Reuters)

Oživeo fudbal na Čizmi: VAR, penal, crveni karton i Juventus sa kartom za finale Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.06.20. | 22:56

Milan se junački borio sa igračem manje 75 minuta

Ponovo se lopta kotrlja u Italiji! Dugo su se borili na Čizmi sa koronom i sve činili samo da se vrate na teren i to su večeras i dočekali.

Šlager za početak: Juventus – Milan. I odmah ceo asortiman na talonu: penal, crveni karton, promašene šanse. I kako to obično biva poslednjih godina – slavlje Stare dame. Onih 1:1 još iz marta bilo je dovoljno crno-belima da se probiju u finale Kupa, pošto su večeras mirovale mreže u Torinu – 0:0.

Izabrane vesti

Milanu je bio potreban gol da bi uopšte imao šansu da se bori za finale. I tu priliku izbio mu je iz ruke Ante Rebić potpuno besmislenim startom u 17. minutu, kada je „letećim maj gerijem“ nokautirao Danila i dobio direktan crveni karton. Sudija Orsato se prvo uhvatio za žuti, a onda na signal pomoćnika ipak ruku premestio na drugi džep.

A, sve se desilo samo desetak sekundi posle penala koji je promašio Kristijano Ronaldo! Posle kornera lopta je udarila u ruku jednog igrača Milana, usledila je konsultacija sa VAR sobom i odluka – jedanaesterac. Lopte se uhvatio Portugalac i pogodio stativu.

Nastavak utakmice je bio onakav kakav se mogao očekivati: Juventus je držao loptu, stvorio je poneku šansu, mada nije bilo nekog uragana ka mreži Milana. Oslabljeni Rosoneri morali su da se orijentišu na kontre i da iz takvih prilika ili neke greške domaćina, dođu do neophodnog gola.

Dočekao je Milan takvu šansu samo što je počelo drugo poluvreme, ali je Hakan Čalhanoglu sa peterca poslao loptu glavom pored gola. Malo je bilo verovatno da će Juventus dozvoliti rivalu još jednu takvu priliku...

Ali, crno-belima nije išlo u napadu. I ono šansi što su stvorili pored gustog crveno-crnog bloka odlazilo je pored gola.

Šansu u finišu u timu Milana dobio je i Rade Krunić, ali ni on nije uspeo da nešto promeni na terenu. Rosoneri su se sa desetoricom junački borili, ali se nisu i izborili.

Prva karta za finale Kupa Italije pripala je Juventusu.

U drugom polufinalu u subotu uveče (21.00) igraće Napoli – Inter, a Napolitanci imaju prednost 1:0 iz prve utakmice.

KUP ITALIJE - Polufinale

Petak

Juventus - Milan 0:0 (prvi meč 1:1)

Subota

21.00 Napoli - Inter (prvi meč 1:0)


tagovi

JuventusMilanSerija AKup Italije

Obaveštavaj me

Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara