Pad hrvatskog Big Bena od 14.000.000 evra: Lester ga pozajmio Levenu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.01.21. | 13:52

Nikako da krene Filipu Benkoviću

 Pre samo tri godine Filip Benković je bio možda i najvredniji pupoljak u Dinamovoj riznici talenata. Posle dve godine u prvom timu mladi štoper, rođen 1997. godine, bio je na meti brojnih inostranih klubova. Uspeo je Dinamo da naplati njegov talenat i za ogromnih 14.000.000 evra ga proda Lesteru.

Sve je nagoveštavalo veliku karijeru, ali čim je kročio na King Pauer stadion visoki centralni defanzivac se suočio sa problemima. I oštrom konkurencijom koja mu nije dala mogućnost da pokaže koliko može na top nivou.

Izabrane vesti

Lisice su ga prvo pozajmile škotskom Seltiku. Tu je i Benković znao da odigra dobro, ali ga je usporila povreda skočnog zgloba. Uspeo je da sakupi 30 utakmica za Kelte i učestvuje u osvajanju šampionske titule.

Potom je usledila epizoda u Bristol Sitiju, i na kraju pozajmica Kardifu. Ni u Velsu Benković nije uspeo da se nametne i dokaže da je zaslužio povratnu kartu za King Pauer stadion. Odigrao je svega jedan meč u Čempionšipu.

Novi pokušaj Benković, ili kako su ga hrvatski novinari nazivalii Big Ben, imaće u Belgiji. Tamošnji ligaš Leven zvanično je saopštio da je do kraja sezone pozajmio od Lestera mladog štopera, visokog 194 centimetara.

Inače, Leven se nalazi pod komandom Lestera, predstavlja filijalu nekadašnjeg šampiona Engleske, ekipu pogodnu za razigravanje igrača iz drugog i trećeg plana. I nema sumnje da će Benković u ekipi koja trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli tamošnjeg šampionata dobiti prostor da pokaže koliko može.


tagovi

Filip BenkovićZimski prelazni rok 2021Leuven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara