Nikola Pepe
Nikola Pepe

Pada novi rekord u Liverpulu - Pepe od 65.000.000!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.19. | 18:55

Krilni napadač Lila ponovo gleda ka Ostrvu gde bi trebalo da kompletira letnji transfer

Trebalo je ovo leto već da nam donese i bombu u vidu transfera najboljeg fudbalera Lila Nikole Pepea u neki od bogatih klubova Evrope, ali je krilni napadač još uvek na platnom spisku francuskog kluba. Taj status mogao bi uskoro i da se promeni, ali ni Liverpul, ni Bajern, koji su se dovodili u vezu sa mladim ofanzivcem, izgleda neće biti njegova sledeća destinacija.

Prema navodima britanskog Telegrafa, Everton je klub koji je izrazio želju da angažuje reprezentativca Obale Slkonovače. I ne samo da ga angažuje već i da ga učini rekorderom, najskjupljim pojačanjem u istoriji Karamela, tako što će platiti obeštećenje od 58.500.000 funti, odnosno 65.000.000 evra.

Izabrane vesti

Predsednik Lila Đerar Lopez otkrio je nedavno da su postojali kontakti sa Liverpulom, ali su sa Enfilda ekspresno demantovali tu vest. Sada izgleda da veliki rival Crvenih iz Mersisajda pokušava da dovede krilnog napadača koji se trenutno nalazi na Kupu Afrike sa nacionalnim timom i očekuje ga četvrtfinale ovih dana.

Pepe iza sebe ima strašnu sezonu u Ligi 1 u kojoj je bio drugi najbolji strelac sa 22 gola iza Kilijana Mbapea, a njegov Lil završio je sezonu na drugom mestu iza neprikosnovenog Pari Sen Žermena.

Trener Evertona Marko Silva želi napadača koji igra levom nogom, ali po desnoj strani, a Pepe trenutno nije jedini kandidat koji se razmatra na Gudisonu, mada je najpoželjniji.

Želja Karamela je i David Neres iz Ajkasa, koji bi bio jeftiniji (oko 40.000.000 evra) mada im je stavljeno do znanja da će Brazilac najverovatnije ostati u Amsterdamu i sledeće sezone jer mu je lepo. Ostale opcije su Bertarand Traore (Lion) i Brazilac Malkom (Barselona) koji bi mogao da bude i najizvesnija opcija jer su mu Katalonci rekli da može da ide, a i cena mu je duplo manja nego za Pepea.

Tu je i Moize Ken za koga pojedini izvori tvrde da pregovara sa Karamelama, mada u dobro obaveštenim italijanskim medijima nema zvanične potvrde. 

Ono što je sigurno je da se Everton ne zanima za nekadašnjeg napadača Čelsija, a sada Atletika iz Madrida, Dijega Kostu. Njegove godine, navodno, su kamen koji koči potencijalni transfer jer na Gudisonu nisu sigrni koliko bi bilo isplativo dovesti napadača od 30 godina za veliki novac.

Karamele i njihov gazda Moširi bi radije da ulože pare u mlađeg, eksplozivnijeg i uspeha željnog fudbalera, a boljeg kandidata od Pepea teško da mogu da nađu. Zato bi vrlo lako moglo da se desi da po završetku Kupa Afrike, Gilfi Sigurdson ode u zaborav, a Nikola Pepe preuzme od njega laskavu titulu najskuplje Karamele u istoriji kluba.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara