Pade i šampion Grčke: Mijat ponovo ušao kao Almeidin džoker, ali je Krit pravi pakao za goste (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 21:42

Gaćinović mogao da Anulira prednost domaćina u 82. minutu utakmice, kada je žestoko tukao iz slobodnog udarca, ali je Noam Bauman nekako uspeo da interveniše. Na žalost po goste, samo minut kasnije domaćin je rešio pitanje pobednika golom Noue Dika – 2:0

Nakon sedam odigranih kola u grčkom prvenstvu lider Olimpijakos ostao je jedina neporažena ekipa u dosadašnjem toku šampionske trke, pošto je večeras u grupu timova sa jednim porazom ušao i aktuelni šampion AEK. Krit se na početku sezone ispostavio kao jedno od najtežih gostovanja u ligi, s obziriom da je nakon Arisa i PAOK-A u Iraklionu pao i sastav Matijasa Almeide – 2:0 (1:0).

Od ukupno 12 bodova, koji ga u ovom trenutku stavljaju na visoku četvrtu poziciju, OFI je 10 osvojio na svom Teodoros Vardinojanis stadionu, pa je u ovom trenutku samo gigant iz Pireja osvojio više bodova kao domaćin u grčkom šampionatu.

Izabrane vesti

Almeida je kao i protiv Atromitosa u poslednjih pola sata na teren poslao Mijata Gaćinvića, iako se verovalo da bi srpski reprezentativac mogao da bude nagrađen za herojski potez iz prošlog kola. Gaćinović je pre četiri dana majstorskim potezom u nadoknadi doneo pobedu, ali se čini da je ovoga puta trebalo ranije da dobije priliku da pokuša da promeni dešavanja na terenu. No, argentinski strateg držao se svojih principa kada je vršenje izmena u pitanju.

Mogao je srpski vezista da anulira prednost domaćina u 82. minutu utakmice, kada je žestoko tukao iz slobodnog udarca, ali je Noam Bauman nekako uspeo da interveniše. Na žalost po goste, samo minut kasnije domaćin je rešio pitanje pobednika golom Noue Dika.

Da ništa ove sezone nije slučajno kada je u pitanju odlična ekipa Valdasa Dambrauskasa pokazao je i način na koji je OFI ušao u meč. Domaći su svom snagom krenuli u napade i nošeni podrškom energične publike već u petom minutu stigli do vođstva. Crnogorski reprezentativac Marko Bakić, jedan od najboljih aktera utakmice, odlično je centrirao sa levok boka, a na pravom mestu da zakuca loptu iza leđa nemoćnog Cican Stankovića bio je iskusni Brazilac Luiz Felipe, kome je ovo bio treći uzastopni pogodak na isto toliko utakmica.

Taj gol domaćina potpuno je otvorio utakmicu. Gosti su napadali u naletima, ali se usput razbranio i Bauman. Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Alekander Kalens, čiji je udarac glavom posle prekida u poslednjim trenucima prvog poluvremena prošao pored stative domaćeg gola.

Almeida je na izmene čekao do 61. minuta, kada je na teren ubacio Arauha, Gaćinovića i Ponsea, čime je izvršen dodatni pritisak na gol domaćina, mada su i domaći imali svoje šanse da ranije dupliraju prednost. Bauman je blistavom intervencijom sprečio Gaćinovićev gol iz slobodnog udarca, a već u narednom napadu zakazala je domaća odbrana između koje je Leroj Abanda proturio loptu, a Stanković zakasnio sa istrčavanjem, pa ga je Diko zaobišao i poslao loptu u praznu mrežu.

GRČKA SUPER LIGA, 7. KOLO:

Lamija – Panetolikos 1:0 (1:0)

Afis – Kifisijas 1:1 (1:0)

Panatinaikos – PAOK 2:2 (1:1)

Janjina – Olimpijakos 0:3 (0:2)

Atromitos – Asteras 0:0

OFI – AEK 2:0 (1:0)



tagovi

OFI KritAEK AtinaMijat GaćinovićMatijas Almeida

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara