Slavlje Palmeirasa (©Reuters)
Slavlje Palmeirasa (©Reuters)

Palmeiras je suvereni vladar Južne Amerike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 03:43

Brazilski velikan prvi put podigao trofej Rekopa Sudamerikane

Palmeiras je zagospodario Južnom Amerikom i ne namerava da prepusti protivnicima niti jedan međunarodni trofej. U Brazilu ne uspeva da stekne status najboljeg, ali je van granica svoje zemlje bez premca. Treći međunarodni trofej u dve godine stigao je kao potvrda, dominacija je pečatirana Rekopa Sudamerikanom.

Dva puta zaredom je Palmeiras osvajao Kopa Libertadores, ali mu posle prve titule u elitnom klupskom takmičenju nije pošlo za rukom da podigne i trofej u Rekopa Sudamerikani, koja predstavlja Superkup Južne Amerike. Prvu bitku je izgubio, ne i drugu. Palmeiras je u dvomeču potukao Atletiko Paranaense i prvi put u bogatoj istoriji uneo je u klupske vitrine trofej Superkupa Južne Amerike - 2:0 (0:0). 

Izabrane vesti

Na Alijanc parku neko je morao po prvi put da se proslavi - to je bilo sigurno. Kao i da će pehar završiti u Brazilu. Drugi put su se Palmeiras i Atletiko našli u bici za trofej Rekopa Sudamerikane, za prvu ni jedne, ni druge ne veže lepo sećanje. Ostali su praznih šaka... Alijanc park više ne čeka na trofej Superkupa, posle jubilarnog, 30. izdanja, krasiće Palmeirasovu trofejnu salu. 

U prvom meču finala Palmeiras je dva puta gubio i dva puta se vratio. Golom u 97. minutu nagovestio je na koju će stranu krenuti pehar. “Ubio” je Rafael Veiga rivala, dotukao je penal Paranaense. Za revanš se nije oporavio. Verdao je znao da mora da napadne i inicijativa se isplatila početkom drugog poluvremena. Ređale su se šanse pred golom osvajača Kopa Sudamerikane, ali mreža je mirovala. Palmeiras nije uspeo da je zatrese iz igre, aliiz prekida - jeste. 

Namestio je Ze Rafael loptu, dao joj je savršen felš, prebacio je živi zid pocepao mrežu Atletiko Paranaensea. Pravi projektil, nikakvu šansu nije imao golman Santos. Overa titule stigla je u 88. minutu, kada je Danilo pogodio na dodavanje kolumbijskog veziste Eduarda Atueste. Gađao je tačku do koje nije mogao da se pruži čuvar mreže Paranaensea. I dok su igrači Palmeirasa slavili, Abel Fereira nije mogao da ne prigovara. Zaradio je crveni karton, ali to ni najmanje nije pokvarilo veliko slavlje na Alijanc parku.

REKOPA SUDAMERIKANA - FINALE, REVANŠ

Četvrtak

Palmeiras - Atletiko Paranaense 2:0 (0:0) /prvi meč 2:2/

/Ze Rafael 50, Danilo 88/


tagovi

PalmeirasAtletiko ParanenseRekopa SudamerikanaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara