Milan Pavkov (©Starsport)
Milan Pavkov (©Starsport)

Pamtiće se Salcburg i Liverpul, a ne Makabi Haifa: Milan Pavkov otišao iz Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 15:00

Karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji

Jeste mu poslednji dodir sa loptom bio autogol za eliminaciju od Makabija Haife na poslednjem koraku ka Ligi šampiona, ali kad se kroz koju godinu navijači budu prisećali Milana Pavkova sigurno im to neće biti prva asocijacija, već euforija izazvana uspesima protiv Salcburga i Liverpula. I ništa to neće promeniti, pa ni oproštajni kiks koji nije zaslužio na kraju svoje berićetne epizode u Ljutice Bogdana. A njoj je sada došao kraj, pošto je Milan Pavkov napustio Crvenu zvezdu.

Karijeri će, kako smo već pisali, nastaviti u Al Fajhi, pošto ga je u Saudijsku Arabiju odveo zov nekadašnjeg Partizanovog trenera Vuka Rašovića, te saznanje da će imati i društvo u liku Vladimira Stojkovića.

Izabrane vesti

Pride će se i finansijski obezbediti, jer će napadač iz Begeča na Bliskom istoku godišnje inkasirati 750.000 evra, a potpisaće ugovor na tri godine. Crvenoj zvezdi će na ime obeštećenja pripasti okruglo 1.000.000.

Možda i malo rano za saudijsku avanturu, jer Pavkovu je tek 28 godina, ali on nikada nije ni bio omiljen među navijačima zbog besprekorne fizičke spreme, već zato što je onakav kakav je umeo da zagorča život i Salcburgu i Liverpulu, pa vala i da trese mreže Milana, Partizana...

Sve skupa u crveno-belom dresu 152 utakmice i 59 golova, teško da je neko to mogao da očekuje kada je 2017. dolazio iz Niša u transferom koji je zbog cene od 300.000 evra u to vreme izazivao sumnje. Neka je i tačno da je Zvezdi u nekim trenucima njegovog mandata i bio potreban kvalitetniji špic, ostaje činjenica da je Pavkov ne vratio samo tih 300.000 evra, nego je klubu doneo i mnogo više.

Transfer Pavkova treba posmatrati i kao najavu dolaska još jednog špica u Ljutice Bogdana, jer nije tajna da i Brondbi i Molde žele da vrate Ohija Omijuanfa u Skandinaviju za obeštećenje od oko 1.500.000 do 2.000.000 evra. Norvežanin je uostalom celog leta u drugom planu trenera Dejana Stankovića, ali bi u tom slučaju ostao samo sa Aleksandrom Pešićem na mestu centarfora.



tagovi

Milan PavkovAl FajhaLetnji prelazni rok 2022FK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara