Filip Mladenović (Star Sport)
Filip Mladenović (Star Sport)

Panatinaikos ponovo bacio oko na Filipa Mladenovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.04.23. | 19:46

Srpskom reprezentativcu 30. juna ističe ugovor sa poljskom Legijom

Juri Panatinaikos titulu prvaka Grčke, prvu od sezone 2009/10, ali istovremeno razmišlja i o igračkom kadru za narednu takmičarsku godinu. Imaju atinski zeleni u timu jednog Hrvata, dva Slovenca, trenira ih Srbin, a Ivanu Jovanoviću bi od naredne sezone mogao da sarađuje i sa jednim zemljakom. Naime, Panatinaikos je bacio oko na Filipa Mladenovića, javljaju poljski mediji.

Reprezentativcu Srbije ugovor sa Legijom ističe 30. juna i nema nagoveštaja da će saradnja biti produžena, te bi grčki velikan mogao da angažuje pouzdanog levog beka bez da plati obeštećenje. Poljski novinar Tomaš Vlodarčik tvrdi da su emisari PAO-a prvog apila prisustvovali okršaju poljskog šampionata između Legije i Rakova na kojem je Mladenović upisao asistenciju, ukupno šestu od starta sezone.

Izabrane vesti

Rođeni Čačanih uprkos činjenici da igra beka ove sezone ima učinak kojim se ne bi postideli ni mnogi vezni fudbaleri. Uz pomenutih šest dodavanja koja su prethodila pogocima saigrača i sam je u šest navrata tresao mreže rivala. Koliko je opasan na protivničkoj polovini, demonstirao je nedavno i u dresu Srbije kada je u Podgovrici namestio Dušanu Vlahoviću vodeći gol protiv Crne Gore.

Poslednjih godina njegovo ime pojavljivalo se na listi želja AEK-a, 2020. godine Panatinaikos je takođe bio zainteresovan za Mladenovića, ali priča nije dobila konkretniji epilog.

Trenutno drugoplasirani tim plej-ofa grčke lige ima dvojicu levih bekova, Španca Huankara i Poljaka Timoteuša Puhača koji izvesno neće biti otkupljen sa pozajmice iz Union Berlina. Međutim sama činjenica da će Mladenović od leta biti slobodan igrač ukazuje na to da bi PAO mogao da ima brojnu konkurenciju u borbi za potpis 31-godišnjaka.

Mladenović je fudbaler Legije od 2020. godine, a prethodno je nastupao za Lehiju, Standard iz Liježa, Keln, Bate Borisov, Crvenu zvezdu i čačanski Borac. Za reprezentaciju Srbije debitovao je maja 2012. godine i od tada upisao 22 nastupa, jedan gol i pet asistencija.




tagovi

Filip MladenovićPanatinaikosLegija VaršavaLegija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara