Nenad Mijailović (©MN Press)
Nenad Mijailović (©MN Press)

Pančevci ostali bez pojačanja iz moskovskog Spartaka zbog straha od veštačke trave

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 17:50

Doskorašnji strateg Železničara govorio i o odbijanju ponuda iz Srbije u iščekivanju angažmana u Rusiji

Proveo je Nenad Mijailović pet meseci na klupi pančevačkog Superligaša, a onda je došlo do rastanka pre oko dve sedmice. Za vreme mandata 35-godišnjeg stručnjaka u Južnom Banatu, dres debitanta u najvišeg rangu srpskog fudbala zadužio je ruski centarfor Ivan Ignjatjev. Malo je falilo da klub dobije još jedno vredno pojačanje iz najveće države sveta, defanzivca Spartaka iz Moskve Pavela Maslova.

Talentovani štoper je bivši mladi reprezentativac Rusije, a teška povreda značajno je usporila razvoj 23-godišnjeg igrača.

Izabrane vesti

"Zašto nismo uzeli Maslova? Skoro da je pristao da dođe, ali je prethodno dugo bio povređen i plašio se stalnog rada na veštačkoj travi. Zbog toga je odlučio da se ne preseli u Srbiju. Posle toga nismo uspeli da nađemo drugog igrača na štoperskoj poziciji", otkriva Mijailović.

Za dolazak Ignjatjeva iz Sočija u zimskom prelaznom roku, Mijailović tvrdi da je najzaslužniji.

"Prelazak Ivana Ignjatjeva bila je moja inicijativa. Kada je stigao, fizička sprema nije mu bila najbolja. Radili smo na tome, nadam se da će pokazati sve svoje kvalitete".

Priznaje Mijailović da se se nada skoroj ponudi iz Rusije.

"Nakon rastanka sa Železničarom, odbio sam dve ponude iz Srbije. Već duže vreme usavršavam ruski jezik. Naravno, za mene je Rusija prva opcija, želeo bih da se okušam i nastavim karijeru u prijateljskoj zemlji", iskreno će Mijailović.

Mladi strateg je trenersku karijeru započeo u rodnom Vršcu, gde je obavljao funkciju pomoćnog trenera od 2019. do 2023. godine. Na početku tekuće takmičarske godine, nešto manje od dva meseca proveo je na mestu pomoćnog trenera Novog Pazara, a zatim isto toliko kao prvi trener Kolubare iz Lazarevca. Železničar je preuzeo početkom oktobra i ostao do 19. marta.


tagovi

Železničar PančevoMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara